BasBQ
Beef en Steak

Rib-eye van 1,5 kg low & slow

 

Luth

Vuurmaker
Berichten
81
Vanmorgen bij de Hanos een rib-eye gekocht.

Ik heb een simpele rub gemaakt van zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en italiaanse kruiden (tijm, basilicum, oregano en ). Uur of anderhalf laten intrekken.

Barbecue opgestookt en roostertemperatuur teruggebracht naar 110/115 graden. Het vlees in ongeveer 1 uur en 40 minuten naar 48 graden laten gaan. Ging sneller dan ik hoopte, maar ik had hem niet opgebonden dus op zich logisch dat hij zijn kerntemperatuur wat sneller te pakken had. Half uur laten rusten en vervolgens boven de hete kolen mooi “gekleurd” tot een kerntemperatuur van 52/53 graden.

Mijn zwager, zus en zoon waren op bezoek dus de 1,5 kg is helemaal op gegaan. Nu lekker uitbuiken 😎.

Verder ook nog 2 shortribs van 1,5 kg het stuk gehaald. Die gaan later deze week op de bbq. En zebrasteak gehaald, maar die liggen in de vriezer. Ook heel benieuwd naar.

EDF2EEE8-3320-4D11-AA59-FDBB825A9F99.jpeg


CD8829B2-B19C-4E0B-8165-C7FD2525F254.jpeg


F2589248-AC45-44F5-A954-3B8F64391420.jpeg


5CA84AA9-6503-4B13-BA4A-9607D625CEA4.jpeg


478F42DF-9E3E-492A-BB26-F37572B4BA3E.jpeg


869076FD-9BBF-42DD-B7DD-3AC975F1C6EA.jpeg
 
Haha leuk die laatste foto!
Ziet er smakelijk uit! Doe zelf eigenlijk altijd weinig met een rib eye, misschien toch eens doen :)
 
  • Leuk
Waarderingen: Luth
Ziet er, op het laatste plaatje na 😉, goed uit
 
  • Leuk
Waarderingen: Luth
Zo dat is een behoorlijk stuk, een behoorlijk lekker stuk zo te zien.
 
  • Leuk
Waarderingen: Luth
Ziet er heerlijk uit, goed stuk vlees en mooie plaatjes. zeker de laatste! ;)
Laat je ons ook op deze manier meegenieten wanneer je de 1.5 kg shortribs maakt? 😊
 
  • Leuk
Waarderingen: Luth
nou, dat ziet er uit als een perfecte garing. een heerlijk stukje vlees heb je daar op tafel gezet.
genieten geweest
 
Prachtig! Mooie produkten daar. Was dit een Simmenthaler of de Australische graan gevoerde? Ziet er top uit!

Beef shortribs zijn hier ook favoriet. Dus ik blijf je volgen Heer Luth! Succes!
 
Lekker lekker!
 
Dat is een mooie roast zeg. Heerlijke cuisson. Dat mooie rode dat lust ik wel. Z’n hele ribeye staat nog steeds op m’n verlanglijstje.
Zal vast smullen geweest zijn.
 
Terug
Bovenaan Onderaan