BasBQ
Beef en Steak

Rib-eye steaks met roasted sweet potato’s

Reob84

Sprokkelaar
Berichten
44
Vandaag op het menu.

1,5 vinger dikke Rib-eye steaks 2x dikke 350gr.
Roasted sweet potato’s
Vandaag zelf gemaakte appel-compote van onze appelboom uit de tuin.
En door de vrouw gemaakte taboeleh.

1 grote zoete aardappel in parten gesneden.
Gekruid in een bak met olijfolie, peper,zout, komijnpoeder, verse peterselie en tijm fijngesneden. Uienpoeder en een beetje gerookte paprikapoeder.

Partjes op direct vuur ca.180gr, alle kantjes op het rooster gehad in totaal ca. 20minuten.

De ribeyes droog gedept en even uit laten dampen. Beetje peper en zout.
11d79708d01995c2f80204c79a5d4909.jpg


Kamado opgestookt naar +250graden, en mooi vol in het vuur.
Ribeyes beide kanten ca.60seconden, met deksel gesloten. Als laatst nog even met deksel open in het hete vuur gehangen ca. 15seconden.

002c8b798c6b95f2e5dd35abdf22db24.jpg



Hier nog onze appels geplukt en ingemaakt tot een heerlijke compote.
5f7e19802c719c66e62f4dd5bf08d8e0.jpg

ef371c48d99b1891ca40d5520b6445e1.jpg



Eind resultaat heerlijk malse sappige rib-eyes, met geweldige sweet-potatos. Deze zijn zeker voor herhaling vatbaar. Crunchy van buiten en zacht van binnen. Net als het vlees.
Voor de frissigheid t specialiteit van de vrouw haar taboeleh.

677b8f8a9d8bb5f288ea69cf80776e47.jpg

d74403cf4d34c69b935ab07b6bb9e3e7.jpg



Op naar snel weer een nieuw gerecht.

Groetjes


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Jullie goed gegeten zo te zien, het ziet er heerlijk uit.

Goed idee met die aardappelen zo, ga ik zeker van je meenemen.
 
Mooi verslagje met een prachtig eindresultaat! Om honger van te krijgen
 
Samen een lekker gerecht gemaakt
 
Terug
Bovenaan Onderaan