Lang geleden dat ik hier nog iets gepost heb. Maar wil niet zeggen dat ik daarvoor minder BBQ 
Een baby extra zorgt enkel voor minder vrije tijd om me bezig te houden met "extra werk".
Maar anyway. Wou gisteren ribben maken, maar vermits er geen waren maar voor een alternatief gezocht. En deze vond ik in een Rib-eye Roast.
Moet zeggen dat dit niet echt een straf was.
(foto's getrokken met mijn gsm, dus niet echt 100% kwaliteit...)
een Roast van 3kg voor 4 man, moet voldoende zijn? B-)
Rubben met zwarte paper en fleur de sel.
Wou geen exotische rubs. De kwaliteit van het vlees was fenomenaal en wou dat dit de ster van de show was.
Low en slow op de BBQ, 120? tot een kerntemperatuur van 54 graden.
Klein blokje Hickory op. Opnieuw, niet teveel rook. The meat is the star of the show!
Na een uurtje, even snel de patatjes erop. Baked potato erbij!
En drie uur later, en een kern temp van 54?
Na 30 minuten wachten konden mijn gasten ECHT niet meer wachten. De geur was fenomenaal!
wou nog 10 minutjes langer, maar moest toegeven aan de sociale druk. En OMG, wat een succes... de ooooooohs en de aaaaaaaaah en de wooooooows vulde de keuken.
Mooie steaks en de Jus erbij:
Samen met de baked potato verse Ratatouille en een beetje BBQ saus van Painmaker
Zonder de liquid smoke natuurlijk, dat is voor een ander experiment...
pfieuw, krijg honger van de foto's te zien. Eens aan de restjes zitten...
Lunch voor mijn vrouw zal morgen ook de nodige jaloezie bezorgen.
Een tortilla wrap gevuld met avocado, Ruccola, Philadelphia kaas, geroosterde paprika, pickled Jalapeno en fijn gesneden smoked rib-eye welke nog over is... B-)

Een baby extra zorgt enkel voor minder vrije tijd om me bezig te houden met "extra werk".
Maar anyway. Wou gisteren ribben maken, maar vermits er geen waren maar voor een alternatief gezocht. En deze vond ik in een Rib-eye Roast.
Moet zeggen dat dit niet echt een straf was.
(foto's getrokken met mijn gsm, dus niet echt 100% kwaliteit...)
een Roast van 3kg voor 4 man, moet voldoende zijn? B-)



Rubben met zwarte paper en fleur de sel.
Wou geen exotische rubs. De kwaliteit van het vlees was fenomenaal en wou dat dit de ster van de show was.

Low en slow op de BBQ, 120? tot een kerntemperatuur van 54 graden.
Klein blokje Hickory op. Opnieuw, niet teveel rook. The meat is the star of the show!

Na een uurtje, even snel de patatjes erop. Baked potato erbij!
En drie uur later, en een kern temp van 54?


Na 30 minuten wachten konden mijn gasten ECHT niet meer wachten. De geur was fenomenaal!
wou nog 10 minutjes langer, maar moest toegeven aan de sociale druk. En OMG, wat een succes... de ooooooohs en de aaaaaaaaah en de wooooooows vulde de keuken.

Mooie steaks en de Jus erbij:

Samen met de baked potato verse Ratatouille en een beetje BBQ saus van Painmaker

Zonder de liquid smoke natuurlijk, dat is voor een ander experiment...
pfieuw, krijg honger van de foto's te zien. Eens aan de restjes zitten...
Lunch voor mijn vrouw zal morgen ook de nodige jaloezie bezorgen.
Een tortilla wrap gevuld met avocado, Ruccola, Philadelphia kaas, geroosterde paprika, pickled Jalapeno en fijn gesneden smoked rib-eye welke nog over is... B-)