Ik werk bij een productiebedrijf waar we containertrailers Bouwen en zag daar een tijdje terug een "afgeschreven" luchttank de oud ijzer bak in gaan. Aangezien ik al een tijdje in m'n hoofd had zitten om een barbecue te maken heb ik die tank meteen bij de straalcabine gezet zodat ik m kant en klaar mee naar huis kon nemen.
In het begin had ik het idee om er gewoon een grill van te maken maar toen ik me begon in te lezen ben ik van gedachte verandert. Het moet een offset reverse smoker worden, maar dan een waar ik ook in de gaarkamer kan grillen wanneer daar behoefte aan is.
Ik ben dus begonnen met het uitwerken van m'n idee?n. Inmiddels aangekomen bij versie 20 besloten om maar gewoon te beginnen en wel te zien waar we eindigen.
Vorige week de tank mee naar huis genomen en meteen de deur er uitgeslepen.
fotootje van de tank
Ondanks dat ik dinsdag een tentamen heb gisteren toch maar begonnen aan het frame voor het hele zooitje. Frame uitgedacht en achter de afkortzaag gaan staan. Na 2 uurtjes werk staat het frame voor de helft en ligt alles klaar om volgende week verder te gaan. Helaas nog geen foto's maar die komen uiteraard nog.
Het onderstel wordt 1m lang, 55cm breed en 75cm hoog. De smoker komt daar half in te hangen waardoor je de bevestiging niet meer ziet. De eis is dat de opstelling redelijk compact blijft, max 1.3m lang en 55cm breed. Doordat de smoker smaller is dan het onderstel blijft er nog ruimte over om tussen het frame een opklapbaar werkblad te maken aan de klepzijde en aan de linkerzijde.
Ik hoop het onderstel volgende week af te maken en tank te monteren. Dan kan ik een begin maken aan de opklapbare werkbladen zodat het geheel daarna eerst nog een keer op m'n werk gestraald kan worden(tank is blauw afgelakt aan de binnenkant).
Mocht iemand tips hebben waar ik op moet letten dan hoor ik dat uiteraard graag.
In het begin had ik het idee om er gewoon een grill van te maken maar toen ik me begon in te lezen ben ik van gedachte verandert. Het moet een offset reverse smoker worden, maar dan een waar ik ook in de gaarkamer kan grillen wanneer daar behoefte aan is.
Ik ben dus begonnen met het uitwerken van m'n idee?n. Inmiddels aangekomen bij versie 20 besloten om maar gewoon te beginnen en wel te zien waar we eindigen.
Vorige week de tank mee naar huis genomen en meteen de deur er uitgeslepen.
fotootje van de tank


Ondanks dat ik dinsdag een tentamen heb gisteren toch maar begonnen aan het frame voor het hele zooitje. Frame uitgedacht en achter de afkortzaag gaan staan. Na 2 uurtjes werk staat het frame voor de helft en ligt alles klaar om volgende week verder te gaan. Helaas nog geen foto's maar die komen uiteraard nog.
Het onderstel wordt 1m lang, 55cm breed en 75cm hoog. De smoker komt daar half in te hangen waardoor je de bevestiging niet meer ziet. De eis is dat de opstelling redelijk compact blijft, max 1.3m lang en 55cm breed. Doordat de smoker smaller is dan het onderstel blijft er nog ruimte over om tussen het frame een opklapbaar werkblad te maken aan de klepzijde en aan de linkerzijde.
Ik hoop het onderstel volgende week af te maken en tank te monteren. Dan kan ik een begin maken aan de opklapbare werkbladen zodat het geheel daarna eerst nog een keer op m'n werk gestraald kan worden(tank is blauw afgelakt aan de binnenkant).
Mocht iemand tips hebben waar ik op moet letten dan hoor ik dat uiteraard graag.