- Berichten
- 1.774
Beste forum leden,
laatst had ik een pork rib roast en wist ik eigenlijk niet wat er mee te gaan maken.
Zoals je ziet met alleen de rib beentjes er nog in en een lekker laagje spek erop.
Ik besloot de rib roast te halveren, 1 deel ga ik denk ik vullen en het andere gedeelte op een reverse sear methode te gaan bereiden.
Spek laagje even ingesneden. (Ik gebruikte de kant die tegen de procureur aanzit)
De blote rib beentjes even ingepakt in de alufolie tegen het verbranden. De rub had ik uit de supermarkt, Jamaican nog wat, is een lekker rubje.
De barbecue indirect ingedeeld en mijn pork roast ging ik garen naar een kern van zo'n 45?C. Natuurlijk mocht een rook houtje niet ontbreken.
Bij het bereiken van die kern mocht de pork roast een kwartiertje rusten en maakte er dikke plakken van.
Gewoon een soort van karbonade maar dan met 2 rib benen erin. Het stuk wat ik gebruikte had maar 5 beentjes
dus had ik er 2 plakken met 2 beentjes en 1 plak met 1 beentje.
In de tussentijd de barbecue wat opgestookt en mijn pork steaks konden erop.
En ik ging ze lekker om en om bakken.
En het speklaagje wilde best wel vlam vatten.
Na enige tijd bakken waren mijn pork rib roast steaks klaar.
Het resultaat was verbluffend, sappig en mals en vooral weer eens iets anders B-)
snelle facebook en instagram versie zie je op https://www.facebook.com/BensBQ/videos/541884222823376/
de hele video kan je zien op https://www.youtube.com/watch?v=yiaT1bGrwkI
of lees dit nog eens later na op http://www.bensbq.com/
laatst had ik een pork rib roast en wist ik eigenlijk niet wat er mee te gaan maken.
Zoals je ziet met alleen de rib beentjes er nog in en een lekker laagje spek erop.
Ik besloot de rib roast te halveren, 1 deel ga ik denk ik vullen en het andere gedeelte op een reverse sear methode te gaan bereiden.
Spek laagje even ingesneden. (Ik gebruikte de kant die tegen de procureur aanzit)
De blote rib beentjes even ingepakt in de alufolie tegen het verbranden. De rub had ik uit de supermarkt, Jamaican nog wat, is een lekker rubje.
De barbecue indirect ingedeeld en mijn pork roast ging ik garen naar een kern van zo'n 45?C. Natuurlijk mocht een rook houtje niet ontbreken.
Bij het bereiken van die kern mocht de pork roast een kwartiertje rusten en maakte er dikke plakken van.
Gewoon een soort van karbonade maar dan met 2 rib benen erin. Het stuk wat ik gebruikte had maar 5 beentjes
dus had ik er 2 plakken met 2 beentjes en 1 plak met 1 beentje.
In de tussentijd de barbecue wat opgestookt en mijn pork steaks konden erop.
En ik ging ze lekker om en om bakken.
En het speklaagje wilde best wel vlam vatten.
Na enige tijd bakken waren mijn pork rib roast steaks klaar.
Het resultaat was verbluffend, sappig en mals en vooral weer eens iets anders B-)
snelle facebook en instagram versie zie je op https://www.facebook.com/BensBQ/videos/541884222823376/
de hele video kan je zien op https://www.youtube.com/watch?v=yiaT1bGrwkI
of lees dit nog eens later na op http://www.bensbq.com/