- Berichten
- 150
Vanavond een hamburger gemaakt gebaseerd op een recept uit 'Meathead' (Rux Martin): The Great American Steakhouse Steakburger. Iets te weinig tijd voor genomen om alles perfect te maken maar de smaak was er niet minder om! Volgende keer in elk geval meer tijd voor uit trekken en de reverse sear mét rookhout (mijn zoon van 8 houd niet van de rooksmaak).
Ingrediënten voor de burger:
- 500 gram gehakt
- 1 gram uienpoeder
- 1 gram knoflookpoeder
- 1 gram versgemalen zwarte peper
Voor de rest gebruikt:
- Pide brood
- Rode ui
- Ijsbergsla
- Tomaat uit eigen tuin
- 3 mm dikke plakken bacon
- Noskos’ Sweet Smokey BBQ Sauce
Werkwijze:
1. Gehakt uitspreiden op plank en kruiden eroverheen strooien
2. Gelijke ballen maken
3. Burgers van "persen"
4. Burgers laten rusten in de koelkast (in mijn geval 5 minuten in de vriezer want ik was weer eens veel te laat begonnen
)
5. Brood aan de binnenzijde besmeren met (room)boter
6. BBQ op 110°C
7. 10 minuten burgers en bacon erop, snufje zout op burgers
8. Na 10 minuten burgers keren
9. Burgers eraf (in mijn geval 58°C kerntemperatuur), plate setter eruit, vuur opstoken
10. Beide zijdes hamburger afgrillen
11. Pides even met boterzijde naar vuur grillen zodat het brood iets geroosterd is
12. Broodje beleggen
13. Smullen maar
Ingrediënten voor de burger:
- 500 gram gehakt
- 1 gram uienpoeder
- 1 gram knoflookpoeder
- 1 gram versgemalen zwarte peper
Voor de rest gebruikt:
- Pide brood
- Rode ui
- Ijsbergsla
- Tomaat uit eigen tuin
- 3 mm dikke plakken bacon
- Noskos’ Sweet Smokey BBQ Sauce
Werkwijze:
1. Gehakt uitspreiden op plank en kruiden eroverheen strooien
2. Gelijke ballen maken
3. Burgers van "persen"
4. Burgers laten rusten in de koelkast (in mijn geval 5 minuten in de vriezer want ik was weer eens veel te laat begonnen

5. Brood aan de binnenzijde besmeren met (room)boter
6. BBQ op 110°C
7. 10 minuten burgers en bacon erop, snufje zout op burgers
8. Na 10 minuten burgers keren
9. Burgers eraf (in mijn geval 58°C kerntemperatuur), plate setter eruit, vuur opstoken
10. Beide zijdes hamburger afgrillen
11. Pides even met boterzijde naar vuur grillen zodat het brood iets geroosterd is
12. Broodje beleggen
13. Smullen maar
Laatst bewerkt: