Zoals Paul had beloofd hier het andere deel van ons kleine Bacon Day feestje
Vanmorgen op tijd gezorgd dat de smoker mooi schoon was en klaar voor de komst van Paul.
De stukken bacon uit de ziplock gehaald en droog gedept met keukenpapier en toen was het voor ons tijd om de smoker aan te steken.
We hadden de keuze gemaakt om de nieuwe tuningsplaat meteen goed te testen door met hout te stoken, dit werd de Afrikaanse Steeneik en Sinaasappel.
Toen de rookkamer op temperatuur was de stukken spek mooi neergelegd voor een groepsfoto

Het stuk spek met de probe is het Walchers Gilde, de voorste het stukje Zeeuws spek.
Twee mooie grote chuncks Sinaasappelhout erbij voor de smaak...
Tussendoor even stiekem spieken O
Een klein uurtje na dat ze de smoker in zijn gegaan was de kerntemperatuur op 72?C dus mochten ze er af.
Even af laten koelen en de dwang om het meteen aan te snijden onderdrukken =))
Maar toen was het toch tijd om te proeven B-)
Links is het Walchers Gilde en rechts het Zeeuwse spek.
Ik vond beide stukken spek enorm lekker maar het Walchers stukje had om zo te snoepen toch net mijn voorkeur omdat deze wat meer pit heeft.
Het Zeeuwse spek lijkt mij met name lekker in een stamppot of op brood met een goeie smeer mosterd.
Al met al een hele geslaagde dag en Paul en ik zijn het er over eens..
Bacon maken is geweldig!!! Dit gaan we zeker vaker doen :>
