- Berichten
- 210
Gisteren de Q nog maar eens aan geslingerd voor de bacon volgens Noskos recept die een weekje in de marinade heeft gewacht en een stukje gelakt varkens gebraad wat ook een nachtje in de koelkast heeft gerust, Ketel op 110 gr met appelhout, 2 uurtjes later 67 gr bacon er af.

Varkentje een nachtje in de marinade

Nu is het varkentje aan de beurt, volle starter bij gekieperd en snel naar 200 gr en het gebraad dicht geschroeid, temp terug gebracht naar 160 gr wat nu wonder wel beter lukt door dat ik nu niet meer als een bezetene 2 uur zit te poetsen na elke sessie ? bij 65 gr kern de Q laten op lopen tot 180 om het laatste gelazuur te laten karamelliseren.
Na 2 uurtjes kern temp 67 gr in pakken en naar binnen.



Met aardappelschijfjes in een muffin vorm, room boter, Parmezaan, look, verse thym, peper en zout, uurtje in de oven
Marinade
10 dl appelsap
5dl Olijfolie
1 bussel Rozemarijn
4 teentjes knoflook
Peper
Zout
2 kg varken filet gebraad
Glazuur
6 el Ahornsiroop
2 el ketjap manis
2 el mosterd
2 snuifje kaneel
2 Snuifje nootmuskaat
2 snuifje cayennepeper
Recept Dagelijkse kost, Jeroen Meus.
Het was weer een super gezellige bedoening en vooral lekker

Varkentje een nachtje in de marinade

Nu is het varkentje aan de beurt, volle starter bij gekieperd en snel naar 200 gr en het gebraad dicht geschroeid, temp terug gebracht naar 160 gr wat nu wonder wel beter lukt door dat ik nu niet meer als een bezetene 2 uur zit te poetsen na elke sessie ? bij 65 gr kern de Q laten op lopen tot 180 om het laatste gelazuur te laten karamelliseren.
Na 2 uurtjes kern temp 67 gr in pakken en naar binnen.



Met aardappelschijfjes in een muffin vorm, room boter, Parmezaan, look, verse thym, peper en zout, uurtje in de oven

Marinade
10 dl appelsap
5dl Olijfolie
1 bussel Rozemarijn
4 teentjes knoflook
Peper
Zout
2 kg varken filet gebraad
Glazuur
6 el Ahornsiroop
2 el ketjap manis
2 el mosterd
2 snuifje kaneel
2 Snuifje nootmuskaat
2 snuifje cayennepeper
Recept Dagelijkse kost, Jeroen Meus.
Het was weer een super gezellige bedoening en vooral lekker
