- Berichten
- 929
Vandaag heerlijk rendang gemaakt met sajoer boontjes.
Eerst een heerlijke boemboe gemaakt met o.a knoflook, sjalotjes, trassie, pepers, komijn, korianderzaad, zout, kurkuma, laos, gember en een beetje olie.
Masterbuilt aangestoken naar een temperatuur van +-180 graden. Dutchoven erop en even verwarmen. Vervolgens de boemboe erin en een aantal minuten bakken, waarna ik er 2kg riblabben in stukken van ongeveer 4 cm heb bij gedaan. Een aantal gekneusde sereh stengels en laurier bladeren erbij en als laatste een blikje kokosmelk.
En nu pruttelen maar en de temperatuur teruggebracht naar ongeveer 125 graden.
Na ongeveer 2,5 uur heb ik wat extra kokosmelk toegevoegd en nog ongeveer 4 uur laten staan. Tussendoor wel een keer me kolen goed moeten leggen omdat de temperatuur bleef dalen.
Wanneer de saus dik genoeg is heb ik wat rijst gekookt en wat boontjes gestoomd. In de deksel van de Dutchoven heb ik vervolgens deze boontjes gemixt met sajoer boemboe wat ik nog in de vriezer had liggen van de vorige keer.
Heerlijk!
Eerst een heerlijke boemboe gemaakt met o.a knoflook, sjalotjes, trassie, pepers, komijn, korianderzaad, zout, kurkuma, laos, gember en een beetje olie.
Masterbuilt aangestoken naar een temperatuur van +-180 graden. Dutchoven erop en even verwarmen. Vervolgens de boemboe erin en een aantal minuten bakken, waarna ik er 2kg riblabben in stukken van ongeveer 4 cm heb bij gedaan. Een aantal gekneusde sereh stengels en laurier bladeren erbij en als laatste een blikje kokosmelk.
En nu pruttelen maar en de temperatuur teruggebracht naar ongeveer 125 graden.
Na ongeveer 2,5 uur heb ik wat extra kokosmelk toegevoegd en nog ongeveer 4 uur laten staan. Tussendoor wel een keer me kolen goed moeten leggen omdat de temperatuur bleef dalen.
Wanneer de saus dik genoeg is heb ik wat rijst gekookt en wat boontjes gestoomd. In de deksel van de Dutchoven heb ik vervolgens deze boontjes gemixt met sajoer boemboe wat ik nog in de vriezer had liggen van de vorige keer.
Heerlijk!