BasBQ
Beef en Steak

Rendang met sajoer boontjes 😋

 
 
 

Revers88

Pitmaster
Berichten
858
Vandaag heerlijk rendang gemaakt met sajoer boontjes.

Eerst een heerlijke boemboe gemaakt met o.a knoflook, sjalotjes, trassie, pepers, komijn, korianderzaad, zout, kurkuma, laos, gember en een beetje olie.

Masterbuilt aangestoken naar een temperatuur van +-180 graden. Dutchoven erop en even verwarmen. Vervolgens de boemboe erin en een aantal minuten bakken, waarna ik er 2kg riblabben in stukken van ongeveer 4 cm heb bij gedaan. Een aantal gekneusde sereh stengels en laurier bladeren erbij en als laatste een blikje kokosmelk.

En nu pruttelen maar en de temperatuur teruggebracht naar ongeveer 125 graden.

Na ongeveer 2,5 uur heb ik wat extra kokosmelk toegevoegd en nog ongeveer 4 uur laten staan. Tussendoor wel een keer me kolen goed moeten leggen omdat de temperatuur bleef dalen.

Wanneer de saus dik genoeg is heb ik wat rijst gekookt en wat boontjes gestoomd. In de deksel van de Dutchoven heb ik vervolgens deze boontjes gemixt met sajoer boemboe wat ik nog in de vriezer had liggen van de vorige keer.

Heerlijk!

5DF8C2DC-AF7A-4B68-94F9-F265762B3D97.jpeg


D4299486-888D-4ADF-B2AD-BD2844C4A854.jpeg


31FF26A0-9A5E-450A-BE3C-96034F3D1759.jpeg


11B1221D-2C67-4E9A-B280-E1268CF08A5E.jpeg


39C87247-089F-4BD6-941B-AB96CCC1C4B3.jpeg


868C1755-4E6B-46E5-8437-A2D6C781EBD1.jpeg


7BB5EF66-5DFE-482F-8A3B-AA8DC3FAC977.jpeg
 
Ziet er goed uit hoor! Maar wat bedoel je dat je je kolen goed moest leggen? Waarom bleef je temp dalen?
 
Waar kan ik aanschuiven. Geweldig lekker.
 
Lekker hoor! Heb je misschien wat meer informatie over de boemboe? Ben heel erg benieuwd naar de hoeveelheden.
 
Hoewel het er fantastisch uitziet, hoort dit niet echt bij recepten.. we missen de eindfoto op het begin, en nog belangrijker: alle hoeveelheden..
Zie ;
 
Kwijl loopt me in de mond.
Graag een recept van maken (zie ook reply van Sandyman hierboven en de link) anders verplaats ik hem naar H&F
 
Hoewel het er fantastisch uitziet, hoort dit niet echt bij recepten.. we missen de eindfoto op het begin, en nog belangrijker: alle hoeveelheden.. geen idee waar hij dan moet. Eerst dichtgeschroeid op 180,- en vervolgens 6,5 uur op 125 graden laten staan.
Zie ;
O sorry mijn excuses, dan heb ik hem onder het verkeerde onderwerp gezet. Volgende keer zal ik de hoeveelheden bijhouden. Nu alles een beetje op gevoel gedaan. Mag dus verplaatst worden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan