- Berichten
- 637
Naar het recept van @Peter64 , hier terug te vinden: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/recept-rendang-daging-sapi-indisch-stoofvlees-van-rund.26963/
Ik had het nog nooit gegeten, maar hoorde er erg veel goeie verhalen over. Rendang. Na wat boeken erop nageslagen te hebben kwam ik de meest vreemde ingrediënten tegen, maar wat bleek: hier op het genootschap staat gewoon een prachtig recept met allemaal dingen die ik gewoon in huis heb!
Begonnen met de riblappen te kruiden, en deze even mooi in te laten trekken.
Daarna mochten deze een uurtje op de Weber, indirect op een graadje of 130.
Ondertussen begonnen met het maken van de boemboe. Een heerlijke geur steeg al snel op, en maakte dat ik alleen maar meer vertrouwen kreeg dat ik dit lekker zou gaan vinden.
Na een uurtje de riblappen van de Weber gehaald en ze in stukjes gesneden.
Hierna de DO gebruikt om de boemboe te bakken, en stapsgewijs het vlees toegevoegd en later de ingrediënten voor de saus. En daar kwamen weer die fantastische geuren bij vrij.
Eerst met het deksel erop laten gaarkoken, en toe het deksel eraf voor de laatste 2 uurtjes.
Toen alles mooi was ingekookt, zag het eruit zoals ik het op internet vaker zag. Dus dan zal het goed zijn.
Geserveerd met vers gemaakt nasi goreng met garnaaltjes, en gegarneerd met een zelfgekweekt lente-uitje.
En de eerste Rendang-ervaring is een feit. Het overtrof m’n verwachtingen. Echt een hele lekkere smaak, een fijne textuur en in combinatie met de nasi ook erg lekker.
Deze gaan we vaker maken!
Bedankt @Peter64 voor dit mooie recept. We hebben ervan genoten.
Ik had het nog nooit gegeten, maar hoorde er erg veel goeie verhalen over. Rendang. Na wat boeken erop nageslagen te hebben kwam ik de meest vreemde ingrediënten tegen, maar wat bleek: hier op het genootschap staat gewoon een prachtig recept met allemaal dingen die ik gewoon in huis heb!
Begonnen met de riblappen te kruiden, en deze even mooi in te laten trekken.
Daarna mochten deze een uurtje op de Weber, indirect op een graadje of 130.
Ondertussen begonnen met het maken van de boemboe. Een heerlijke geur steeg al snel op, en maakte dat ik alleen maar meer vertrouwen kreeg dat ik dit lekker zou gaan vinden.
Na een uurtje de riblappen van de Weber gehaald en ze in stukjes gesneden.
Hierna de DO gebruikt om de boemboe te bakken, en stapsgewijs het vlees toegevoegd en later de ingrediënten voor de saus. En daar kwamen weer die fantastische geuren bij vrij.
Eerst met het deksel erop laten gaarkoken, en toe het deksel eraf voor de laatste 2 uurtjes.
Toen alles mooi was ingekookt, zag het eruit zoals ik het op internet vaker zag. Dus dan zal het goed zijn.
Geserveerd met vers gemaakt nasi goreng met garnaaltjes, en gegarneerd met een zelfgekweekt lente-uitje.
En de eerste Rendang-ervaring is een feit. Het overtrof m’n verwachtingen. Echt een hele lekkere smaak, een fijne textuur en in combinatie met de nasi ook erg lekker.
Deze gaan we vaker maken!
Bedankt @Peter64 voor dit mooie recept. We hebben ervan genoten.