- Berichten
- 56
Afgelopen zondag nog maar eens een keer een BCC gemaakt. Al een aantal keer gedaan, maar niet eerder gepost hier. En tja, je wilt toch die Tokkie verdienen 
Bij de Makro had ik een mooi Maiskippetje gekocht. Voor de rub had ik nog een pot Heath Riles Honey Chipotle Rub staan die ik nog niet eerder gebruikt had, dus dit leek mij een mooi moment om eens te proberen.
Beetje olie en de rub lichtjes onder de huid, in de holte, en op de huid gesmeerd. Omdat ik de rub niet kende, niet al te gek gedaan met de hoeveelheid. Als blikwerk had ik alleen radler tot mijn beschikking, maar dat was prima aangezien het toch niet uitmaakt wat er in het blikje zit.
De briketten waren ondertussen mooi heet, dus de kip in de OTP 47 met een alu pakketje met appel rookhout snippers. Ik heb het eerder met Hickory gedaan en dat vond ik veel te sterk (veel te veel die gerookte kipfilet smaak van de supermarkt). Rooster temperatuur was ongeveer 150. De deksteltemperatuur was rond de 200. Dus ik vond het gemiddeld helemaal prima.
De buren mochten weer fijn meegenieten van het avontuur.
Na een dik uur of wat, was hij klaar. Rond de 82 graden in de dij. Borst was eigenlijk wat te ver doorgegaard, maar soms is dat een beetje de uitdaging op een wat kleiner formaat bbq.
Even laten rusten onder de alufolie. Daarna geserveerd met aardappeltjes uit de pan en pompoen uit de oven. Was een heerlijke maaltijd. Kip was mooi gaar en de rub was erg lekker. Mag volgende keer best wat meer op. Rooksmaak was subtiel aanwezig, precies zoals ik hoopte. Zelfs de kipfilet waren nog prima. Weer helemaal top!

Bij de Makro had ik een mooi Maiskippetje gekocht. Voor de rub had ik nog een pot Heath Riles Honey Chipotle Rub staan die ik nog niet eerder gebruikt had, dus dit leek mij een mooi moment om eens te proberen.
Beetje olie en de rub lichtjes onder de huid, in de holte, en op de huid gesmeerd. Omdat ik de rub niet kende, niet al te gek gedaan met de hoeveelheid. Als blikwerk had ik alleen radler tot mijn beschikking, maar dat was prima aangezien het toch niet uitmaakt wat er in het blikje zit.
De briketten waren ondertussen mooi heet, dus de kip in de OTP 47 met een alu pakketje met appel rookhout snippers. Ik heb het eerder met Hickory gedaan en dat vond ik veel te sterk (veel te veel die gerookte kipfilet smaak van de supermarkt). Rooster temperatuur was ongeveer 150. De deksteltemperatuur was rond de 200. Dus ik vond het gemiddeld helemaal prima.
De buren mochten weer fijn meegenieten van het avontuur.
Na een dik uur of wat, was hij klaar. Rond de 82 graden in de dij. Borst was eigenlijk wat te ver doorgegaard, maar soms is dat een beetje de uitdaging op een wat kleiner formaat bbq.
Even laten rusten onder de alufolie. Daarna geserveerd met aardappeltjes uit de pan en pompoen uit de oven. Was een heerlijke maaltijd. Kip was mooi gaar en de rub was erg lekker. Mag volgende keer best wat meer op. Rooksmaak was subtiel aanwezig, precies zoals ik hoopte. Zelfs de kipfilet waren nog prima. Weer helemaal top!