MB2020
Vuurmaker
- Berichten
- 89
Vandaag was het een mooie dag voor ribbetjes. Ik had al een tijd het ‘Rad Rum Ribs’ recept van DJ BBQ op mijn lijstje staan. Toen ik gister langs een toko wandelde schoot het ineens door mijn hoofd. Het recept maakt gebruik van oosterse kruiden zoals gember, komijn, fivespice en nootmuskaat. Dus ik de toko in en wat meegenomen. Daarna bij de makro ruim 2 kg ribs gehaald en s avonds in de marinade. Om goed te vergelijken heb ik de helft op onze favoriete wijze bereid en de andere helft op de RRR manier.
De volgende morgen rond kwart voor 12 de bbq aangestoken. Heb de Quebracho van Welkoop gebruikt en die is goed bevallen! Ging makkelijk aan, geen rookontwikkeling en stank en erg zuinig. Na 6 uur was nog geen kwart opgebrand.
Ribbetjes hebben zo 2,5 u op de Q. Gelegen temperatuur 100-110 graden. Daarna ingepakt en de RRR wat van de overgbleven marinade toegevoegd. Bij de andere ribs roomboter en bastard suiker.
Tussen de bowlingwedstrijd op de hunguraring door heb ik twee laksausen gemaakt. De homefavoriet bestaat uit de overgebleven marinade en 2 flinke eetlepels bruinsuiker.
De saus voor RRR volgens recept, maar chipotle en azijn vervangen door tomatenketchup en citroensap. Wat een geweldige BBQ saus die laatste zeg!!
De boel afgelakt en nog een half uurje op de Q laten liggen. Daarna smullen maar! Voor mij was de RRR echt favoriet, een hele eigen smaak! Mijn vrouw en dochter(6) kozen toch voor de huisfavoriet. En mijn zoon(3)? Die heeft 1 hapje genomen en is toen afgehaakt
De volgende morgen rond kwart voor 12 de bbq aangestoken. Heb de Quebracho van Welkoop gebruikt en die is goed bevallen! Ging makkelijk aan, geen rookontwikkeling en stank en erg zuinig. Na 6 uur was nog geen kwart opgebrand.
Ribbetjes hebben zo 2,5 u op de Q. Gelegen temperatuur 100-110 graden. Daarna ingepakt en de RRR wat van de overgbleven marinade toegevoegd. Bij de andere ribs roomboter en bastard suiker.
Tussen de bowlingwedstrijd op de hunguraring door heb ik twee laksausen gemaakt. De homefavoriet bestaat uit de overgebleven marinade en 2 flinke eetlepels bruinsuiker.
De saus voor RRR volgens recept, maar chipotle en azijn vervangen door tomatenketchup en citroensap. Wat een geweldige BBQ saus die laatste zeg!!
De boel afgelakt en nog een half uurje op de Q laten liggen. Daarna smullen maar! Voor mij was de RRR echt favoriet, een hele eigen smaak! Mijn vrouw en dochter(6) kozen toch voor de huisfavoriet. En mijn zoon(3)? Die heeft 1 hapje genomen en is toen afgehaakt
