BasBQ
Beef en Steak

Rösti rondjes

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.642
B001032C-934B-46D2-8362-A7791F95CE08.jpeg


Op verzoek van @Peter64 hierbij het recept voor rösti rondjes.

Dit is een combinatie van diverse recepten welke ik op deze manier het lekkerste vind.

Recept is voor circa 4/6 personen als bijgerecht.

06438171-0E11-445A-B1FF-91229481AA1F.jpeg


Ingrediënten
600 gram vastkokende aardappelen
1 middel grote ui
3 eieren (2 heel, 1 eierdooier)
Theelepel zout
Theelepel peper
3 eetlepels bloem
Roomboter en/of olijfolie

Benodigdheden
Grove rasp of keukenmachine met raspplaat
Skillet of plancha
Spatel (liefst een scherpe of dunne)
Steekring of andere ronde vorm

  • Was de aardappelen onder koud water en verwijder eventueel slechte plekjes.
  • Rasp de aardappel grof met schil en doe ze in een grote schaal met ruim koud water.
  • Na circa 5 minuten giet je de aardappels af en ververs je het koude water. Als het goed is blijft het water nu helderder.
  • Giet nogmaals af en dep de geraspte aardappelen droog met een theedoek of keukenpapier.
  • Schil en rasp de ui net zo grof als je aardappelen.
  • Meng de aardappelen met de ui, 3 eetlepels bloem, 2 hele eieren en 1 eierdooier.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe en meng dit door.
  • Maak nu met een steekring of hamburgervorm rondjes van iets meer dan 1 cm dik, dit mag je best een beetje aandrukken.
  • Verwarm een skillet of plancha in je bbq en smelt hier wat roomboter en olijfolie in. (De combinatie werkt fantastisch)
  • Bak de rösti rondjes goudbruin aan beide kanten. De eerste keer dat je ze omdraaid even steken zoals je bij een smashburger zou doen.
  • Afhankelijk van de temperatuur zouden ze binnen 5 tot 10 minuten klaar zijn
Smakelijk!

D039DDA1-0046-4DBD-BD3F-ED0961E36217.jpeg

D5C9BFC7-D1DB-45C1-A6DF-07FEB99AF9A3.jpeg

39E13456-DD5B-4107-A663-BBCBC2E201E2.jpeg

1F539C26-9FAA-4229-9888-4907F79655F8.jpeg

07B576E1-C1F3-46BB-9F33-C204A1A7C59B.jpeg

7F784306-DEDF-4CF7-9352-673F588CD8A5.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er lekker uit en staat op de lijst om te gaan maken, er kan eigenlijk weinig mis mee gaan denk ik.
Dank voor het delen van het recept ik heb 'm opgeslagen bij de favorieten.
 
Als toevoeging;

Dit is een basis recept, je kunt natuurlijk naar hartelust extra kruiden toevoegen als smaakmakers.

Of in je mengsel kleine spekjes erbij. (ter grote van de rest)
 
Deze zag ik laatst ook ergens voorbij komen als aardappel pannekoek, dan zijn ze wat groter en dan 5mm dik ,
Ga ik zeker een keer maken 👍🏻
 
Mooi recept Zzzjon.
Bedankt voor het delen.
 
Bedankt voor het delen heb het opgeslagen 👍🏻😋
 
Mooi recept, bedankt voor het delen!
 
Schitterende rösti rondjes :love: heerlijk die gaan we binnenkort ook maken.
Bedankt voor het delen van het recept en hoe te maken.

Pssst, Zzzjon 🤫 je bent de ui vergeten in de de ingrediëntenlijst!
 
  • Leuk
Waarderingen: Jet
Nog een vraagje, welke diameter had de steekring 🤔
 
Nog een vraagje, welke diameter had de steekring 🤔

Eh, 8,5 heb ik gebruikt volgens mij.

Maakt niet zo heel veel uit, zou alleen niet kleiner dan 5/6 gaan.
 
Lekker. Je mag het ook gewoon Rösti noemen, want die zijn 'normaal' gezien altijd rond. Of zo hebben de meesten het toch in hun hoofd :geek:
 
Eindelijk een keer kunnen maken. Ze waren erg lekker @Zzzjon, bedankt voor het delen!
 
Die zien er lekker uit.
Volgens mij noemen ze dit in het oosten aardappelpannenkoeken.
 
Als je de aardappel na het raspen niet uitspoelt maar alleen uitknijpt in een theedoek dan geraspte ui en pezo toevoegt, hoef er geen ei en bloem bij en bakt het extra krokant. Maak ze dan wel dunner dan 1 cm.
 
Terug
Bovenaan Onderaan