- Berichten
- 5.232
Op verzoek van @Peter64 hierbij het recept voor rösti rondjes.
Dit is een combinatie van diverse recepten welke ik op deze manier het lekkerste vind.
Recept is voor circa 4/6 personen als bijgerecht.
Ingrediënten
600 gram vastkokende aardappelen
1 middel grote ui
3 eieren (2 heel, 1 eierdooier)
Theelepel zout
Theelepel peper
3 eetlepels bloem
Roomboter en/of olijfolie
Benodigdheden
Grove rasp of keukenmachine met raspplaat
Skillet of plancha
Spatel (liefst een scherpe of dunne)
Steekring of andere ronde vorm
- Was de aardappelen onder koud water en verwijder eventueel slechte plekjes.
- Rasp de aardappel grof met schil en doe ze in een grote schaal met ruim koud water.
- Na circa 5 minuten giet je de aardappels af en ververs je het koude water. Als het goed is blijft het water nu helderder.
- Giet nogmaals af en dep de geraspte aardappelen droog met een theedoek of keukenpapier.
- Schil en rasp de ui net zo grof als je aardappelen.
- Meng de aardappelen met de ui, 3 eetlepels bloem, 2 hele eieren en 1 eierdooier.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en meng dit door.
- Maak nu met een steekring of hamburgervorm rondjes van iets meer dan 1 cm dik, dit mag je best een beetje aandrukken.
- Verwarm een skillet of plancha in je bbq en smelt hier wat roomboter en olijfolie in. (De combinatie werkt fantastisch)
- Bak de rösti rondjes goudbruin aan beide kanten. De eerste keer dat je ze omdraaid even steken zoals je bij een smashburger zou doen.
- Afhankelijk van de temperatuur zouden ze binnen 5 tot 10 minuten klaar zijn
Laatst bewerkt: