- Berichten
- 1.648

Laatste weken aantal keren Quinoa pompoen salade gemaakt. Iedere keer miste ik iets, tot nu. Naar mijn idee is deze salade nu helemaal af.
Ingredi?nten:
Fles pompoen (snijdt makkelijk), quinoa (circa 50 gr p.p), rucola (zakje), 1 granaatappel, 1 el honing, sap van 1/2 citroen, 2 el appelazijn, 8 el olijfolie, 1 el korianderzaad, 1 el venkelzaad, 1 tl pittige paprika poeder, 8 blaadjes munt, peper en zout.
Koriander- en venkelzaad fijn stampen in vijzel, paprika poeder en beetje zout toevoegen. Pompoen in plakken snijden en pitten verwijderen. Pompoen insmeren met beetje olijfolie en gevijzelde ingredi?nten erover strooien. Plakken op medium tot hoog vuur grillen(tot ze zacht zijn). Ondertussen Quinoa koken in ruim kokend water (zie verpakking voor kooktijd), afgieten en af laten koelen. Dressing maken van azijn, citroensap, honing en zout. Goed roeren en zodra zout is opgelost olijfolie langzaam toevoegen. Dressing moet fris zoet zijn.
Granaatappel doorsnijden, doorgesneden kant op de handpalm leggen en met een houten pollepel op de bollekant van de appel slaan. pitjes vallen op deze manier makkelijk uit de granaatappel (opvangen in een diep bord). Afgekoelde Quinoa in schaal leggen, blaadjes munt fijn snijden en samen met granaatappel pitjes, rucola en de dressing door de Quinoa husselen. Pompoen ondertussen van BBQ halen en iets af laten koelen. Plakken in 2-en snijden en op het quinoa mengsel leggen. Beetje olijfolie en peper en zout erover en voila een heerlijke salade die goed past bij een hamburger maar ook heel lekker is bij wildzwijn sucade. Eet smakelijk

Met pollepel pitje uit de granaatappel tikken

Plakken flespompoen grillen

Quinoa gemend met rucola, munt, granaatappelpitjes en de dressing

Pompoen er op en klaar


Heerlijk met een hamburger