ranonkel
Vuurmaker
- Berichten
- 67
Gister van een vriend 2 kalkoen poten gekregen. Aangezien ik geen ruimte in de vriezer had voor deze knotsen vandaag meteen maar gemaakt.
Het was voor mij de eerste keer dat ik kalkoen gemaakt had. Wist eerst niet echt wat ik er nou mee aan moest dus toen maar voor pulled turkey gekozen.
Ik heb eerst het vel er af gehaald aangezien daar de meeste smaal in gaat zitten. er bleek een stevig vlies onder te zitten dat ik er niet echt vanaf kreeg zonder het vlees mee te trekken. Dit dus grotendeels laten zitten en bestrooid met piri piri kruiden.
Vervolgens op de bbq op 110 graden met een paar blokjes appelhout. Het duurde langer dan verwacht voor dat de poten 85 graden hadden bereikt. Ze hebben er uiteindelijk van 12 uur tot ongeveer half 8 op gelegen. Tot ongeveer 63 graden ging het snel, toen kwam de stijging vrijwel tot stilstand. Ik ken dit van pulled pork maar had het niet verwacht bij kalkoen.
Uiteindelijk de poten een half uurtje laten rusten en toen uit elkaar getrokken. Wist niet dat er zo veel pezen in zitten. Maar toen het vlees daar eenmaal tussen uit was ging het pullen prima.
Al met al best een smaakvol stuk vlees. En leuk om een keer te maken.
Het was voor mij de eerste keer dat ik kalkoen gemaakt had. Wist eerst niet echt wat ik er nou mee aan moest dus toen maar voor pulled turkey gekozen.
Ik heb eerst het vel er af gehaald aangezien daar de meeste smaal in gaat zitten. er bleek een stevig vlies onder te zitten dat ik er niet echt vanaf kreeg zonder het vlees mee te trekken. Dit dus grotendeels laten zitten en bestrooid met piri piri kruiden.
Vervolgens op de bbq op 110 graden met een paar blokjes appelhout. Het duurde langer dan verwacht voor dat de poten 85 graden hadden bereikt. Ze hebben er uiteindelijk van 12 uur tot ongeveer half 8 op gelegen. Tot ongeveer 63 graden ging het snel, toen kwam de stijging vrijwel tot stilstand. Ik ken dit van pulled pork maar had het niet verwacht bij kalkoen.
Uiteindelijk de poten een half uurtje laten rusten en toen uit elkaar getrokken. Wist niet dat er zo veel pezen in zitten. Maar toen het vlees daar eenmaal tussen uit was ging het pullen prima.
Al met al best een smaakvol stuk vlees. En leuk om een keer te maken.