BasBQ
Beef en Steak

Pulled porkje

Dit keer pulled pork van Noskos :) ditmaal ook meer ingespoten ( appel kersensap, soyasaus, honing En gelakt met goede bbq saus..dusdanig dik gesmeerd dat de kerntemperatuur zelfs 1 graden zakte waarnaar die weer steeg.
Was een erg goede run.
smorgens nog een dutje gedaan van 6 tot 7.
Pas tegen een uur of 2 moest ik pas met de schuifjes spelen toen kwam de Q in de zon en dat scheelde wel +- 20 graden met toen ik begon ( in het donker )
Daarna de Q effe doorgestookt naar 300 had ik nog niet gedaan. Ben in afwachting van 75kg vlees van'n schoonvader daar zit o.a. dan weer lekker wat goede biefstuk bij

Is je schoon vader dan 75 kg of het vlees wat je krijgt. 😉

Lekker hoor, heeft hij zelf geslacht ofzo?
 
haha hij koopt altijd met zijn broer een hele koe en laten het weer door iemand in de familie slachten.

Zoveel lekkerder als alles wat ik in de supermarkt kan kopen ;) vorig jaar was het 5.5 euro de kilo. ben benieuwd hoeveel het dit jaar is door de prijs van veevoer.
 
Ziet er heerlijk uit! Ik kan niet wachten om het zelf te proberen, die bark ziet er fantastisch uit! Bijna jammer om dat mooie stuk vlees uiteen te trekken 😋
 
Ziet er heerlijk uit! Ik kan niet wachten om het zelf te proberen, die bark ziet er fantastisch uit! Bijna jammer om dat mooie stuk vlees uiteen te trekken 😋
Ja haast wel daarom maak ik er ook foto's van
Leuk om te delen en trek er zelf ook leer uit.
Scheelt overigens per stuk procureur de een is boterzacht bij 90 graden de ander pas tegen de 94. Lange sateprikker gebruiken voelt het als boter zit je goed ;)
 
Als de kleine je dan toch wekt kan je gelijk aan de gang gaan. Dat heb je lekker gedaan
 
Gister weer een pulled porkje gemaakt.
Ik weet niet wat gebruikelijk is ik post gewoon telkens in mijn eigen topic een nieuwe run :p
Het smaakt in ieder gevalweer heerlijk :p
Lekker veel gerookt in het echt oogde het donkerder dan op de foto komt misschien door het zomnetje wat net op de Q stond te schijnen
Start 08:30 klaar 20:30
Zelfde recept als vorige x!

Avondje van tevoren injecteren + rubben
20221008_185259.jpg

20221008_185922.jpg

08:30 Q op Temp Procureur erop!
20221009_082316.jpg

14:00 kerntemperatuur van 62 graden effe lekker sausje erover
20221009_140742.jpg

20221009_140747.jpg

20221009_140957.jpg

20221009_141001.jpg


16:15 kerntemperatuur 73*C Klaar om in te pakken!
20221009_161716.jpg

20221009_161721.jpg


19:30 93*C bereikt in de folie nu een uurtje rusten in een pan.
20221009_200953.jpg


20:30 eindelijk lekker pullen
20221009_201905.jpg


Smikkelen maar!
20221010_170215.jpg
 
Laatst bewerkt:
Lekker weer. Ziet er goed uit hoor!
 
Double trouble

de kolen gebruik je toch beter meteen 2 erop.
Heb hem net ingepakt.. zal wss tegen 21:00 wel klaar zijn..

nou niet dus :)
07;30 q aangestoken
8 uur vlees erop alles aangesloten en goaaan.
Heb de boel geinjecteerd met appelsap.. appelazijn..honing..vrachtje zout.
De boel ingerubbed met noskos PP kruiden.
Rond 1 uur ingesmeerd met bbq saus eentje die ik nog had staan.. toen vertraagde de boel meer als anders pas rond 16:00 zaten ze pas op 72 grade en vond ik het wel welletjes.. de boel ingepakt de ene was om 22:00 op 95*c de ander toen pas op 87 geprikt maar nee was nog geen succes.. laten liggen tot 23:45 90*c prikken en ja hoor dat is beter!
08:00 - 22:00 voor de ene
08:00 - 23:45 voor de ander.. mijn langste pulled pork runs tot op heden.
Geen idee waarom het zolang duurde ditmaal heb alleen soya vervangen voor zout ivm een sojavrij dieet van mn vrouw.
Dagje later:
Geduld is beloond smaakt weer heerlijk! en zeker niet droog daar was ik beetje bang voor maar verre van.
Lekker op een groentewrap met sla.. wortel.. noskos saus.

20221109_125502.jpg


20221109_151523.jpg

20221109_215844.jpg

20221110_165958.jpg
 
Laatst bewerkt:
Afgelopen weekend eerste x pulled pork op de BGE gemaakt met gebruik van de INKBIRD ISC-007BW. Super combi als je het mij vraagt!!!
Avond van tevoren de procureur voorbereid;
Procureur geinjecteerd met een mixje van, Schulp appel/peersap, grof zout, appelazijn, honing.
Dat was uit het vlees kwam over de procureur gesmeerd vervolgens alles ingerubbed met pulled pork kruiden. in de folie en nachtje op het aanrecht.

07:00 de Q aangestoken
Rond half 8 alles in de Q.
om 08:00 de fan aangezet.
Rond 13:00 de eerste laag bbq saus erover. (68*c)
14:30 nogmaals (70.5*c)
15:30 ingepakt toen was die 72*c
om 19:00 was de 94*c bereikt en achtte ik hem goed bij 92 was dit nog niet helemaal het geval.

Volgens de vrouw was het de beste ooit 🤣.
Wellicht omdat ik op de nieuwe bge + INKBIRD ISC-007BW de temperatuur 100% constant wist te houden.

Denk dat er al 2kg op is.. de rest heb ik in 2 porties verpakt en ingevrore

20230122_125743.jpg


20230122_125902.jpg


20230122_195004.jpg


IMG-20230122-WA0005.jpg
 
Veel mooie verhalen ,van nog mooiere stukken vlees ,allemaal super gelukt zo te zien.
Ik begrijp hieruit wel dat injecteren het beste is voor een lekker mals stukje vlees ,lekker hoor.
 
Thanks @Ber25069 :) ik start telkens een nieuw bericht in mijn eigen pulled pork topicje.
Schrijf zo mijn eigen verhaaltje met ervaring probeer soms iets anders ditmaal andere kruiden van beeckum specerijen gebruikt ook die zijn goed bevallen. Plus de lekbak gevuld met water.
Voorgaande x niet gedaan.

Doen jullie dit wel altijd?
Ik had op een gegeven moment wel wat vocht bij de luchtinlaat. wellicht omdat niet alle condens goed weg kan in combinatie met houtrook en vrieskou?
 
Altijd een feestje om te maken en een nog groter feest om te eten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan