- Berichten
- 865
Na al de verhalen en foto's over PP hier te hebben gelezen/bekeken, wilde ik dit zelf ook wel eens proberen..
Eergisteren alle slagers in de buurt gebeld, maar kreeg overal hetzelfde antwoord... de varkensschouders waren al opgesneden we hebben geen hele meer.. als je wilt vrijdag..
Maar ik wilde het vrijdag klaarmaken, en hem een nachtje in de rub laten staan... dus op naar de Makro want die is op feestdagen ook gewoon open.
Varkensschouder hadden ze daar ook niet meer maar wel een mooi stuk Procureur van 2,4Kg, dus ben ik daarmee aan de gang gegaan.
De procureur ingesmeerd met Plowboys Yard Bird Rub:
En lekker strak in de folie gedraaid:
Na een nachtje rusten in de koelkast mocht hij deze morgen de Q op met wat hickory chips:
Ik had toch nog steeds iets teveel brikketen op de Q, met een laagje ecobrasa (30 stuks) werd de Q iets te warm 135 graden.
met alle schuiven dicht bleef de temperatuur hangen op 120, eigenlijk iets te hoog maar toch maar aan de gang.
Elk uur even ingesopt met een azijn, water kruiden mengsel uit het boek van Steven.
Na 5,5 uur was de temp nog steeds 110 graden zonder briketten bij te vullen, dus hier stond ik wel van te kijken. het vlees had ondertussen zijn kerntemperatuur van 88 graden berijkt dus tijd om in te pakken in folie en een uurtje te laten rusten:
Na een uurtje rusten begonnen met pullen... dat is een behoorlijk klusje maar zie hieronder het resultaat:
Azijnsaus erbij die ook uit het boek van Steven kwam, hier wel honing aan toegevoegd omdat de saus wel erg sterk was zonder.
Beetje koolsla erbij en op een wit bolletje en tada:
Een overheerlijk broodje wat zeker de moeite waar is, deze gaat zeker nog een keer gemaakt worden.
Volgende keer ga ik de briketten wel op de minion methode voorbereiden. http://www.bbqgenootschap.nl/forum/tips-tricks-tutorials/minion-methode/
Bedankt voor het kijken....
Eergisteren alle slagers in de buurt gebeld, maar kreeg overal hetzelfde antwoord... de varkensschouders waren al opgesneden we hebben geen hele meer.. als je wilt vrijdag..
Maar ik wilde het vrijdag klaarmaken, en hem een nachtje in de rub laten staan... dus op naar de Makro want die is op feestdagen ook gewoon open.
Varkensschouder hadden ze daar ook niet meer maar wel een mooi stuk Procureur van 2,4Kg, dus ben ik daarmee aan de gang gegaan.

De procureur ingesmeerd met Plowboys Yard Bird Rub:

En lekker strak in de folie gedraaid:

Na een nachtje rusten in de koelkast mocht hij deze morgen de Q op met wat hickory chips:

Ik had toch nog steeds iets teveel brikketen op de Q, met een laagje ecobrasa (30 stuks) werd de Q iets te warm 135 graden.
met alle schuiven dicht bleef de temperatuur hangen op 120, eigenlijk iets te hoog maar toch maar aan de gang.
Elk uur even ingesopt met een azijn, water kruiden mengsel uit het boek van Steven.
Na 5,5 uur was de temp nog steeds 110 graden zonder briketten bij te vullen, dus hier stond ik wel van te kijken. het vlees had ondertussen zijn kerntemperatuur van 88 graden berijkt dus tijd om in te pakken in folie en een uurtje te laten rusten:

Na een uurtje rusten begonnen met pullen... dat is een behoorlijk klusje maar zie hieronder het resultaat:

Azijnsaus erbij die ook uit het boek van Steven kwam, hier wel honing aan toegevoegd omdat de saus wel erg sterk was zonder.
Beetje koolsla erbij en op een wit bolletje en tada:

Een overheerlijk broodje wat zeker de moeite waar is, deze gaat zeker nog een keer gemaakt worden.
Volgende keer ga ik de briketten wel op de minion methode voorbereiden. http://www.bbqgenootschap.nl/forum/tips-tricks-tutorials/minion-methode/
Bedankt voor het kijken....