BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork....

 
 
 

vogels

Pitmaster
Berichten
855
Na al de verhalen en foto's over PP hier te hebben gelezen/bekeken, wilde ik dit zelf ook wel eens proberen..
Eergisteren alle slagers in de buurt gebeld, maar kreeg overal hetzelfde antwoord... de varkensschouders waren al opgesneden we hebben geen hele meer.. als je wilt vrijdag..

Maar ik wilde het vrijdag klaarmaken, en hem een nachtje in de rub laten staan... dus op naar de Makro want die is op feestdagen ook gewoon open.
Varkensschouder hadden ze daar ook niet meer maar wel een mooi stuk Procureur van 2,4Kg, dus ben ik daarmee aan de gang gegaan.

20140529_135721%201024x768_zpshwjzfsoc.jpg


De procureur ingesmeerd met Plowboys Yard Bird Rub:

20140529_140200%201024x768_zpsovxycoup.jpg


En lekker strak in de folie gedraaid:

20140529_140407%201024x768_zpsif7olo2x.jpg


Na een nachtje rusten in de koelkast mocht hij deze morgen de Q op met wat hickory chips:

20140530_101343%201024x768_zpslfvubacs.jpg


Ik had toch nog steeds iets teveel brikketen op de Q, met een laagje ecobrasa (30 stuks) werd de Q iets te warm 135 graden.
met alle schuiven dicht bleef de temperatuur hangen op 120, eigenlijk iets te hoog maar toch maar aan de gang.
Elk uur even ingesopt met een azijn, water kruiden mengsel uit het boek van Steven.
Na 5,5 uur was de temp nog steeds 110 graden zonder briketten bij te vullen, dus hier stond ik wel van te kijken. het vlees had ondertussen zijn kerntemperatuur van 88 graden berijkt dus tijd om in te pakken in folie en een uurtje te laten rusten:

20140530_142556%201024x768_zpspawndolj.jpg


Na een uurtje rusten begonnen met pullen... dat is een behoorlijk klusje maar zie hieronder het resultaat:

20140530_160130%201024x768_zpsij2oudwa.jpg


Azijnsaus erbij die ook uit het boek van Steven kwam, hier wel honing aan toegevoegd omdat de saus wel erg sterk was zonder.
Beetje koolsla erbij en op een wit bolletje en tada:

20140530_160427%201024x768_zpskx8isj9j.jpg


Een overheerlijk broodje wat zeker de moeite waar is, deze gaat zeker nog een keer gemaakt worden.
Volgende keer ga ik de briketten wel op de minion methode voorbereiden. http://www.bbqgenootschap.nl/forum/tips-tricks-tutorials/minion-methode/

Bedankt voor het kijken....
 
Ziet er goed uit.
Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
dat lust ik, gefeliciteerd met je knorretje
 
Lekker hoor! En weer een knorrie erbij!
Wordt ook tijd voor die van mij... Nog niet weer gemaakt na mijn aanmelding bij "ons" genootschap dus nog niet gebeurt.....
 
Lin zei:
Lekker hoor! En weer een knorrie erbij!
Wordt ook tijd voor die van mij... Nog niet weer gemaakt na mijn aanmelding bij "ons" genootschap dus nog niet gebeurt.....

valt me wel tegen van je  :p
 
Broodje PP is heerlijk!
Gefeliciteerd met KNOR en nu op naar de grote drie!!!
 
Gefeliciteerd met je Knor.
 
Lekker, gefeliciteerd met je knorretje
 
Dat heb je snel gedaan 5,5 uur hij mag best 120 zijn hoor de Q

Bird rub hihi
 
Terug
Bovenaan Onderaan