BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork

 
 

derkzz

Stoker
Berichten
449
Hoi hoi

De pulled pork was weer bijna op.. snel nieuwe maken dan..

Het begon al vrij mysterieus .. ik had een procureur..maar dit voelde aan als 6 kilo.. hmm vreemd wat zou dit dan zijn..
Yes!! 2 procureurs..

Na het ondooien, kunnen we ze bij snijden..en een injectie vloeistof maken.
Heeft dit nog wel zin vroeg ik mij af..ik injecteert immers al jaren

Afijn dit is hem dan.

20240317_082133.jpg



Gerubt en geïnjecteerd..

20240317_084219.jpg



Dit mag de koelkast in tot de volgende dag.
Hellaas was er nog een groot gedeelte van de pork niet dooi..hierdoor kon ik niet meer dan 25% injecteren van wat ik gebruikelijk doe.

Afijn de volgende ochtend
Joe warm..blokje kers en blokje appelhout.
En zie hier..onze toppers van de dag..

20240318_075932.jpg


20240318_075934.jpg


Die staan lekker te roken.. hop hop naar de 70 graden.
Na verloop van tijd de krokante stukjes sprayen met appelsap appel azijn en jacky D.

20240318_095659.jpg


Na 5 uur was de 70 graden bereikt. Tijd voor de glace..

20240318_131545.jpg


Na 2 uur in de glace zag het er mooi uit.. tijd om in te pakken.

20240318_131825.jpg


20240318_131832.jpg


20240318_151558.jpg


Toen alles ingepakt was..tijd om door te garen..nekkie 1 was 95 graden..en nekkie 2 was 91.. tijd om ze in te prikken...

Jawel hoor..botertje zacht..nu in 2 tempex boxen en een uurtje rusten..
 
Zo 1 uur later.. ik ben niet meer te houden..
Veel moeite om te pullen was niet nodig..met 2 lepels was dit ook nog wel gelukt

20240318_200638.jpg


Lekker wrappie er van maken met Chinees komkommer salade..

20240318_201022.jpg


20240318_201027.jpg


Grafiekje er bij..

20240318_221307.jpg
 
Blijft heerlijk!

Mooi verslag
Per hoeveel gram vries jij je porties in ;)?
 
Ziet er heerlijk uit!
Mooi voorraadje ook. 👌
 
Blijft heerlijk!

Mooi verslag
Per hoeveel gram vries jij je porties in ;)?
ja das de vraag he.. momenteel vries ik ze per 400 gram in. voldoende voor 2 personen om er goed van te eten.
mocht er dan nog wat van over blijven dan vind ik dat lekker om in een eitje te bakken
 
Terug
Bovenaan Onderaan