BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork

 

Remcovaart

Tondelzoeker
Berichten
18
Vandaag weer eens pulled pork. Gisteren 2.5 procureur ingesmeerd met bbq saus en ingesmeerd met franky pork rub. Daarna geïnjecteerd met mengsel van appelsap en appelazijn. Nachtje laten intrekken. Rond 6 uur was de kleine wakker dus ook maar gelijk de bbq rustig aangestoken. Rond 8 uur had ik hem stabiel op 120 graden dus hup t vlees erop. Thermometer in t vlees en 1 met aluminium prop boven t rooster. Elk uurtje insprayen met appelsap en appelazijn. Op het rooster tot 70 graden daarna even ingesmeerd nog met bbq saus. Hij bleef even in de zone hangen dus uiteindelijk maar ingepakt in 2 dikke lagen aluminium folie. Rond 4 was de pork 96 graden en kon ik met thermopen er zo doorheensteken. Boterzacht. Vlees in bak uitgepakt ennvocht opgevangen. Kwartiertje uit laten wasemen. Daarna weer uurtje ingepakt in folie. Ondertussen vocht plus appelsap beetje donkere suiker worcestersaus plus bqq saus opgewarmd. Daarna pork in een schaal uit elkaar getrokken met handje. En op smaak saus erdoor. Lkr grote tijgerbollen afbakken. En ook nog verse koolsla erbij gemaakt( recept zoek maar ergens op internet op). Alles op broodje en smullen maar. Nom nom
IMG-20230902-WA0004.jpg
20230903_080151.jpg
20230903_103302.jpg
20230903_112753.jpg
20230903_135231.jpg
20230903_155808.jpg
20230903_160402.jpg
20230903_172125.jpg
IMG-20230903-WA0012.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
heerlijk broodje!

Gefeliciteerd.
 
Het is en blijft lekker eten
 
Ziet er keurig uit!!
 
🐽🐷gefeliciteerd
 
Knorrieknorrieknorrie. Proficat.
Een PP run is altijd gaaf.
 
Ziet er heerlijk uit!

Waarom heb je de "losse" thermometer "soort van ingepakt" in alu-folie?
 
Erg lekker ,waarom eerst stabiel op 120 gr ,daarna vlees erop.
Persoonlijk leg ik het vlees er al meteen op.
 
Ziet er heerlijk uit!

Waarom heb je de "losse" thermometer "soort van ingepakt" in alu-folie?
Dan heb je betere indicatie van temperatuur naast het vlees na mijn idee. Anders komt de pen op het rooster en dat is mss heeter. (Heb ik wel is gelezen en wilde het wel is proberen. En merkte wel verschil idd)

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Erg lekker ,waarom eerst stabiel op 120 gr ,daarna vlees erop.
Persoonlijk leg ik het vlees er al meteen op.
Vind het fijn de temp. Eerst stabiel te hebben. Anders als ik hem aansteek en net te lang niet oplet dat hij dan doorschiet.

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan