- Berichten
- 18
Vandaag weer eens pulled pork. Gisteren 2.5 procureur ingesmeerd met bbq saus en ingesmeerd met franky pork rub. Daarna geïnjecteerd met mengsel van appelsap en appelazijn. Nachtje laten intrekken. Rond 6 uur was de kleine wakker dus ook maar gelijk de bbq rustig aangestoken. Rond 8 uur had ik hem stabiel op 120 graden dus hup t vlees erop. Thermometer in t vlees en 1 met aluminium prop boven t rooster. Elk uurtje insprayen met appelsap en appelazijn. Op het rooster tot 70 graden daarna even ingesmeerd nog met bbq saus. Hij bleef even in de zone hangen dus uiteindelijk maar ingepakt in 2 dikke lagen aluminium folie. Rond 4 was de pork 96 graden en kon ik met thermopen er zo doorheensteken. Boterzacht. Vlees in bak uitgepakt ennvocht opgevangen. Kwartiertje uit laten wasemen. Daarna weer uurtje ingepakt in folie. Ondertussen vocht plus appelsap beetje donkere suiker worcestersaus plus bqq saus opgewarmd. Daarna pork in een schaal uit elkaar getrokken met handje. En op smaak saus erdoor. Lkr grote tijgerbollen afbakken. En ook nog verse koolsla erbij gemaakt( recept zoek maar ergens op internet op). Alles op broodje en smullen maar. Nom nom
Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk