- Berichten
- 58
Vandaag pulled pork gemaakt.
We hadden een feestje van onze dochters die kort achter elkaar jarig zijn.
Dus meestal vieren vieren we dat in 1 keer met familie en vrienden.
Daar hoort ook een lekker hapje bij, dus ik slinger lekker de bbq aan.
De avond voorafgaand aan het feest de bbq ingericht met een mooie snake.
Sochtends om 6 uur opgestaan om de bbq aan te steken en in de tussentijd het vlees voor te bereiden.
Ik had een mooi stuk procureur van 3 kilo besteld bij me vaste slager.
Eerst het vlees even getrimd en geïnjecteerd met een mengsel van appelsap en pulled pork kruidenmix.
Hierna het vlees voorzien van een klein beetje olie en een mooie rub.
Intussen zijn de kolen mooi heet.
En kan ik de bbq verder gereed maken.
Op de kolen rekjes plaats ik nog een lekbak en op verschillende plaatsen lek ik blokjes kersen hout om te roken.
Nu kan het vlees er op.
Na ongeveer 5 uur op een bbq temperatuur tussen 110 en 120 graden kwam het vlees in de (zone) rond 65 graden kerntemperatuur.
Toen was het tijd om het vlees in de pakken. Maar niet voordat ik het vlees een mooie lik bbq saus heb gegeven.
Dat komt het sap straks ten goede als het vlees straks klaar is.
Daarna rustig door laten garen tot 96 graden.
Even uit dampen en het vlees 1 uur laten rusten.
Toen kon het vlees uit elkaar getrokken worden.
Gewoon met de hand.
Broodje opgemaakt met zelfgemaakte coleslaw en een beetje bbq saus.
En smullen maar!!!
Bedankt voor het lezen, mocht je nog vragen of opmerkingen hebben.
Laat het dan gerust weten.
We hadden een feestje van onze dochters die kort achter elkaar jarig zijn.
Dus meestal vieren vieren we dat in 1 keer met familie en vrienden.
Daar hoort ook een lekker hapje bij, dus ik slinger lekker de bbq aan.
De avond voorafgaand aan het feest de bbq ingericht met een mooie snake.
Sochtends om 6 uur opgestaan om de bbq aan te steken en in de tussentijd het vlees voor te bereiden.
Ik had een mooi stuk procureur van 3 kilo besteld bij me vaste slager.
Eerst het vlees even getrimd en geïnjecteerd met een mengsel van appelsap en pulled pork kruidenmix.
Hierna het vlees voorzien van een klein beetje olie en een mooie rub.
Intussen zijn de kolen mooi heet.
En kan ik de bbq verder gereed maken.
Op de kolen rekjes plaats ik nog een lekbak en op verschillende plaatsen lek ik blokjes kersen hout om te roken.
Nu kan het vlees er op.
Na ongeveer 5 uur op een bbq temperatuur tussen 110 en 120 graden kwam het vlees in de (zone) rond 65 graden kerntemperatuur.
Toen was het tijd om het vlees in de pakken. Maar niet voordat ik het vlees een mooie lik bbq saus heb gegeven.
Dat komt het sap straks ten goede als het vlees straks klaar is.
Daarna rustig door laten garen tot 96 graden.
Even uit dampen en het vlees 1 uur laten rusten.
Toen kon het vlees uit elkaar getrokken worden.
Gewoon met de hand.
Broodje opgemaakt met zelfgemaakte coleslaw en een beetje bbq saus.
En smullen maar!!!
Bedankt voor het lezen, mocht je nog vragen of opmerkingen hebben.
Laat het dan gerust weten.
Laatst bewerkt: