- Berichten
- 6.243
Afgelopen weekeind voor een collega kinnebakspek en varkensschouder besteld, hij gaat worsten maken.
Gelijk maar een kilootje of 3 varkensschouder mee bestellen voor pulled pork.
Donderdag de bestelling opgehaald
Had gehoopt dat de slager wist wat mijn bedoeling was maar het zag er niet uit als een Boston snit. Maar niet getreurd natuurlijk
Vanmorgen was het zo ver en dacht wat moet ik met het bot.
Ijzer zaag, afgewassen, erbij
Na wat buigen zat er toch beweging in en kwam ik een kop tegen.
Hier omheen gesneden en 2 delen kunnen maken.
Tijd voor de rub, deze laten plakken met wat olie
Terug de koelkast in en het Ei aansteken
Blokje whisky chunk er 2 blokjes kersen op het houtskool, de platesetter plaatsen en het vlees gelijk op het rooster zodat het gelijk mee kan opwarmen. Noskos YT.
Had de Genius ook aangesloten maar deze nog niet aangedaan zodat de rook niet weggeblazen zou worden omdat het rooster nog niet op temp was, 115 graden
Nadat de dome meter 125 graden aan gaf de Genius aangezet.
Toen begon het geduldig wachten
Na 5 uur zat de rub lekker vast.
inpakken en terug het Ei op.
Wel wat saus toegevoegd, zekers bij het kleine stuk.
Meter in het dikke stuk gedaan en deksel weer dicht. Alarm op 90 graden ingesteld
Na 1.5 uur was de 90 graden al bereikt.
Vond het kort maar 90 graden is 90 graden he, en de prik test gedaan. Dat ging goed.
Eraf en 10 minuten wasemen
Weer dichtgedaan en in een handdoek ingepakt en in de oven gelegd voor een uurtje
Uitpakken en het vlees van de botten gehaald
En pullen
Nog wat kruiden en saus toegevoegd
Broodjes opmaken
Plakjes augurk, Biezen salade, wat pulled pok en gefruite uitjes
Biertje erbij. Heb weer eens piket dus een 0.0
Het heeft weer gesmaakt
Nog wat over gehouden ook
Gelijk maar een kilootje of 3 varkensschouder mee bestellen voor pulled pork.
Donderdag de bestelling opgehaald
Had gehoopt dat de slager wist wat mijn bedoeling was maar het zag er niet uit als een Boston snit. Maar niet getreurd natuurlijk
Vanmorgen was het zo ver en dacht wat moet ik met het bot.
Ijzer zaag, afgewassen, erbij
Na wat buigen zat er toch beweging in en kwam ik een kop tegen.
Hier omheen gesneden en 2 delen kunnen maken.
Tijd voor de rub, deze laten plakken met wat olie
Terug de koelkast in en het Ei aansteken
Blokje whisky chunk er 2 blokjes kersen op het houtskool, de platesetter plaatsen en het vlees gelijk op het rooster zodat het gelijk mee kan opwarmen. Noskos YT.
Had de Genius ook aangesloten maar deze nog niet aangedaan zodat de rook niet weggeblazen zou worden omdat het rooster nog niet op temp was, 115 graden
Nadat de dome meter 125 graden aan gaf de Genius aangezet.
Toen begon het geduldig wachten
Na 5 uur zat de rub lekker vast.
inpakken en terug het Ei op.
Wel wat saus toegevoegd, zekers bij het kleine stuk.
Meter in het dikke stuk gedaan en deksel weer dicht. Alarm op 90 graden ingesteld
Na 1.5 uur was de 90 graden al bereikt.
Vond het kort maar 90 graden is 90 graden he, en de prik test gedaan. Dat ging goed.
Eraf en 10 minuten wasemen
Weer dichtgedaan en in een handdoek ingepakt en in de oven gelegd voor een uurtje
Uitpakken en het vlees van de botten gehaald
En pullen
Nog wat kruiden en saus toegevoegd
Broodjes opmaken
Plakjes augurk, Biezen salade, wat pulled pok en gefruite uitjes
Biertje erbij. Heb weer eens piket dus een 0.0
Het heeft weer gesmaakt
Nog wat over gehouden ook

Laatst bewerkt: