Gisteren voor de eerste keer pulled pork op de Q.
Eerst nogeens lezen en you-tube filmpjes gekeken.
Daarna besloten om de rub van Ralph de Kok te gebruiken. Van de onderstaande hoeveelheid hou je over dus deze kan de volgende keer over de spare-ribs.
5 eetl. Bruine suiker
1 eetl. Kurkuma
1,5 eetl. Uienpoeder
1,5 eetl. Knoflookpoeder
1 eetl. Cayennepeper
3,5 eetl. Paprikapoeder
3,5 eetl. Zout
Daarna de barbecue in orde gemaakt.
Procureur erop, paar blokjes kersenhout en een blokje appel erbijen gaan.
Of het nu aan het weer lag of niet maar ik had een onstabiele temperatuur.
Van 90° tot 170° dus dat was een beetje kl.....
Uiteindelijk zaten we toch op de 70°C en kon hij in de alufolie.
Het was maar goed dat we voor de avond iets anders op tafel hadden, want voordat we nu op de juiste temperatuur zaten was het inmiddels 21.00u.
Het nekje heeft er dus 12u ongelegen voordat ik kon pullen.
Gemengd met Sweet Baby Ray,s Honey bbq saus en in de koelkast.
Vanavond opgewarmd in de oven en met een lekkere colslaw in combinatie met een zoetzuurtje erbij was het heel stil aan tafel.
Eerst nogeens lezen en you-tube filmpjes gekeken.
Daarna besloten om de rub van Ralph de Kok te gebruiken. Van de onderstaande hoeveelheid hou je over dus deze kan de volgende keer over de spare-ribs.
5 eetl. Bruine suiker
1 eetl. Kurkuma
1,5 eetl. Uienpoeder
1,5 eetl. Knoflookpoeder
1 eetl. Cayennepeper
3,5 eetl. Paprikapoeder
3,5 eetl. Zout
Daarna de barbecue in orde gemaakt.
Procureur erop, paar blokjes kersenhout en een blokje appel erbijen gaan.
Of het nu aan het weer lag of niet maar ik had een onstabiele temperatuur.
Van 90° tot 170° dus dat was een beetje kl.....
Uiteindelijk zaten we toch op de 70°C en kon hij in de alufolie.
Het was maar goed dat we voor de avond iets anders op tafel hadden, want voordat we nu op de juiste temperatuur zaten was het inmiddels 21.00u.
Het nekje heeft er dus 12u ongelegen voordat ik kon pullen.
Gemengd met Sweet Baby Ray,s Honey bbq saus en in de koelkast.
Vanavond opgewarmd in de oven en met een lekkere colslaw in combinatie met een zoetzuurtje erbij was het heel stil aan tafel.