- Berichten
- 301
Gisteren gaf mijn lieve vriendin te kennen dat het toch echt eens tijd werd om pulled pork te eten. Meteen met zeer veel tegenzin
op naar de slager. De beste man had nog een hele procureur van een niet al te groot varkentje voor me. Dus nog geen half uur later was dit mooie stukje vlees van 2kg lekker gemasseerd met een Southern Succor Pork Rub en mocht het lekker ingepakt nog een nachtje uitrusten in de koeling. Hierna was het de hoogste tijd voor een glas wijn. Vanochtend na een korte nacht (het glaasje werd 2 flessen) de bbq aangeslingerd en het varkentje de warmte op laten zoeken. Natuurlijk wel eerst het vlees op temperatuur laten komen. Na wat rook van appelhout en 5 uur rond de 120 graden werd het tijd voor een zilverkleurig jasje. Toen de kern 92 graden was mocht piggy weer naar binnen om even af te koelen. Hierna weer een jasje aan en nog een laatste uurtje rust. Hierna is het mooie stukje vlees op gruwelijke wijze uit elkaar getrokken en voorzien van een sausje. Na deze slachtpartij is een deel van dit vlees op wat lekkere broodjes terecht gekomen. Aangevuld met een zelfgemaakte coleslaw waarna ze binnen no time verdwenen waren. Al met al weer een heerlijk dagje bbq met een smakelijk resultaat.
Excuses voor de niet zo artistieke foto's maar het gaat uiteindelijk om het eten

Excuses voor de niet zo artistieke foto's maar het gaat uiteindelijk om het eten
