- Berichten
- 32
Afgelopen weekend heb ik weer eens pulled pork gemaakt van een varkensnek van 2,4 kilo.
Vrijdag ochtend ben ik begonnen met het varken te injecteren, dit alleen voor de smaak en niet om het vochtig te houden. Hiervoor heb ik pils, rub, appelsap en wat extra zout. Daarna heb ik het in de rub gezet met BBQ Nerds All purpose rub en voor een half uur buiten de koeling even laten rusten.
De barbecue heb ik voorbereid om een keteltemperatuur van 119 graden Celsius te krijgen, toen dit bereikt was heb ik het varken indirect erop gedaan met wat Appel hout. Toen h eb ik gewacht tot de kerntemperatuur van het varken 73 graden celsius was en toen ingesmeerd met barbecue saus. Na het insmeren weer terug gelegd om de barbecue en in de tussentijd heb ik ervoor gezorgd dat de keteltemperatuur was teruggezakt naar 109 graden Celsius. De ingesmeerde varkensnek heb ik twee uur op die 109 graden laten garen.
Na die twee uur heb ik het varken ingepakt met aluminiumfolie en teruggelegd op de barbecue. Bij de kerntemperatuur van 91 graden heb ik een test uitgevoerd of deze perfect gaar was. Helaas nog niet en na een kwartier weer geprobeerd, ook hier nog niet en bij de poging erna was het voor mij perfect. In totaal heb ik er ongeveer 10 uur over gedaan om bij het eindresultaat te komen wat het wachten uiteraard waard was.
Rub: BBQ Nerds All Purpose
BBQ Saus: zelf gemaakt op basis van ketchup
Varken: Hanos varkensnek
Hout: Appel
Eind kerntemperatuur: 91 graden Celsius
Ketel temperatuur: start 119 graden celsius,tweede stap 109 graden celsius
Vrijdag ochtend ben ik begonnen met het varken te injecteren, dit alleen voor de smaak en niet om het vochtig te houden. Hiervoor heb ik pils, rub, appelsap en wat extra zout. Daarna heb ik het in de rub gezet met BBQ Nerds All purpose rub en voor een half uur buiten de koeling even laten rusten.
De barbecue heb ik voorbereid om een keteltemperatuur van 119 graden Celsius te krijgen, toen dit bereikt was heb ik het varken indirect erop gedaan met wat Appel hout. Toen h eb ik gewacht tot de kerntemperatuur van het varken 73 graden celsius was en toen ingesmeerd met barbecue saus. Na het insmeren weer terug gelegd om de barbecue en in de tussentijd heb ik ervoor gezorgd dat de keteltemperatuur was teruggezakt naar 109 graden Celsius. De ingesmeerde varkensnek heb ik twee uur op die 109 graden laten garen.
Na die twee uur heb ik het varken ingepakt met aluminiumfolie en teruggelegd op de barbecue. Bij de kerntemperatuur van 91 graden heb ik een test uitgevoerd of deze perfect gaar was. Helaas nog niet en na een kwartier weer geprobeerd, ook hier nog niet en bij de poging erna was het voor mij perfect. In totaal heb ik er ongeveer 10 uur over gedaan om bij het eindresultaat te komen wat het wachten uiteraard waard was.
Rub: BBQ Nerds All Purpose
BBQ Saus: zelf gemaakt op basis van ketchup
Varken: Hanos varkensnek
Hout: Appel
Eind kerntemperatuur: 91 graden Celsius
Ketel temperatuur: start 119 graden celsius,tweede stap 109 graden celsius