- Berichten
- 40
Zo, na het voorstelrondje kan mijn eerste berichtje wel de wereld in. Samen met mijn goede vriend Rino weer heerlijk uitgeleefd. Pulled Pork van varkensschouder.
Zaterdagochtend bij de slager op het dorp verse varkensschouder gehaald (2,5 kg). Geinjecteerd, in de rub gezet, ingepakt en in de koelkast.
Gisterochtend om 9 uur begonnen met het aanmaken van de barbecue. ( Voor mijn oude Weber 47 cm heb ik voor dit soort bereidingen een opstelling geknutseld waarbij ik een indirecte zone heb, gescheiden door een keramische tegel. Dit werkt goed).
Bij 70 graden hebben we het vlees ingepakt, bij 88 graden afgelakt en bij 92 graden weer ingepakt om een uurtje te rusten (terwijl wij de overige voorbereidingen troffen om aan tafel te gaan).
Uiteindelijk heerlijk gegeten met wraps, zelfgemaakte salade van Chinese kool uit de tuin, zelfgemaakt quacemole en tzatziki.
Was gewoon top.
De laatste foto toont mijn bbq-opstelling voor low-and-slow, zodat de zuurstof door de briketten moet. Ik gebruik twee maten keramiektegel (hoog en laag). De lage als het rooster op de barbecue moet passen, de hoge bijvoorbeeld bij kip-op-blik.
Zaterdagochtend bij de slager op het dorp verse varkensschouder gehaald (2,5 kg). Geinjecteerd, in de rub gezet, ingepakt en in de koelkast.
Gisterochtend om 9 uur begonnen met het aanmaken van de barbecue. ( Voor mijn oude Weber 47 cm heb ik voor dit soort bereidingen een opstelling geknutseld waarbij ik een indirecte zone heb, gescheiden door een keramische tegel. Dit werkt goed).
Bij 70 graden hebben we het vlees ingepakt, bij 88 graden afgelakt en bij 92 graden weer ingepakt om een uurtje te rusten (terwijl wij de overige voorbereidingen troffen om aan tafel te gaan).
Uiteindelijk heerlijk gegeten met wraps, zelfgemaakte salade van Chinese kool uit de tuin, zelfgemaakt quacemole en tzatziki.
Was gewoon top.
De laatste foto toont mijn bbq-opstelling voor low-and-slow, zodat de zuurstof door de briketten moet. Ik gebruik twee maten keramiektegel (hoog en laag). De lage als het rooster op de barbecue moet passen, de hoge bijvoorbeeld bij kip-op-blik.