- Berichten
- 21
Afgelopen zaterdag ging het er eindelijk van komen: de eerste keer pulled pork maken op mijn BGE (volgens wedstrijdrecept Noskos)
Mooi stukje procureur van 2,5kg
Vrijdagavond alvast injecteren en rubben
Zaterdagochtend om 8:00uur op de BGE
Recht uit de koelkast (kerntemperatuur 5gr)
Eerste uur moest ik nog even van huis, en heb ik helaas BBQ temperatuur niet in de gaten kunnen houden.
Toen ik terug kwam was deze naar 145gr gegaan :-O. Snel alles dicht gezet en na half uurtje was hij gelukkig terug op 120gr
Na 2 uur was de kerntemperatuur 53gr
Na 3 uur was de kerntemperatuur 68gr
Na 4 uur was de kerntemperatuur 71gr
Na 5 uur was de kerntemperatuur 74gr
Na een uurtje of 5 even insmeren met. Geur is al niet te houden
Na 6 uur was de kerntemperatuur 72gr
Na 7 uur was de kerntemperatuur 73gr
Toen ingepakt met aluminium folie en weer terug erop.
Na ruim anderhalf uur was een kerntemperatuur van 89gr bereikt en heb ik hem ervan af gehaald. (Even prikken en leek me gaar genoeg)
Even kwartiertje uitgepakt en daarna weer uurtje ingepakt op de aanrecht laten liggen. (is een moeilijk moment
)
Daarna lekker pullen en proeven
Wat was dit lekker zeg.
Voor mij gevoel voor de eerste keer goed gelukt!!
Deze jongen gaat nooit meer pulled pork bestellen bij een restaria oid. Is niet te vergelijken!
Helaas is het wel alweer op....
Mooi stukje procureur van 2,5kg

Vrijdagavond alvast injecteren en rubben


Zaterdagochtend om 8:00uur op de BGE
Recht uit de koelkast (kerntemperatuur 5gr)

Eerste uur moest ik nog even van huis, en heb ik helaas BBQ temperatuur niet in de gaten kunnen houden.
Toen ik terug kwam was deze naar 145gr gegaan :-O. Snel alles dicht gezet en na half uurtje was hij gelukkig terug op 120gr
Na 2 uur was de kerntemperatuur 53gr
Na 3 uur was de kerntemperatuur 68gr
Na 4 uur was de kerntemperatuur 71gr
Na 5 uur was de kerntemperatuur 74gr
Na een uurtje of 5 even insmeren met. Geur is al niet te houden


Na 6 uur was de kerntemperatuur 72gr
Na 7 uur was de kerntemperatuur 73gr
Toen ingepakt met aluminium folie en weer terug erop.

Na ruim anderhalf uur was een kerntemperatuur van 89gr bereikt en heb ik hem ervan af gehaald. (Even prikken en leek me gaar genoeg)
Even kwartiertje uitgepakt en daarna weer uurtje ingepakt op de aanrecht laten liggen. (is een moeilijk moment


Daarna lekker pullen en proeven

Wat was dit lekker zeg.
Voor mij gevoel voor de eerste keer goed gelukt!!
Deze jongen gaat nooit meer pulled pork bestellen bij een restaria oid. Is niet te vergelijken!
Helaas is het wel alweer op....