BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork

 
 
 

Cageman

Vuurmaker
Berichten
76
Op zaterdagavond 2,5 kilo procureur geinjecteerd met een mix van appelsap, witte wijnazijn en whiskey.
Vervolgens in de Carolina-rub gezet.

Zondagochtend om 7 uur begonnen, in het maanlicht, met de briketten.

Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr

Keteltje ingericht volgens de Minion methode.

Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr

Om half 8 het vlees erop.
Rookbommetje Whiskey snippers erbij

Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr

Na 5 uur ingesmeerd met een glace.

Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr

Na 7 uur in de Texas Crunch.

Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr

Na 9,5 uur was de 88C bereikt.

Pulled Pork uitgepakt en het vocht bewaard. Vlees opnieuw ingepakt met alufolie en een uurtje laten rusten.
Tijdens het pullen het vocht uit vlees samen met barbecuesaus, bastersuiker en worchestersaus gemengd.

Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr

Geserveerd op een ciabatta broodje.

Nu heb ik vaker Pulled Pork gemaakt en voorheen liet ik het een kwartiertje rusten, maar voortaan laat ik het een uurtje rusten.
Deze keer vond ik m'n beste resultaat.

Een opmerking heb ik wel, na het pullen is het vlees dusdanig afgekoeld dat ik het moet opwarmen in de oven.
Heeft iedereen dit ?


PS,
Heb ik nu een stikkertje ???







 
Een opmerking heb ik wel, na het pullen is het vlees dusdanig afgekoeld dat ik het moet opwarmen in de oven.
Heeft iedereen dit ?

Valt wel mee.
Heb je hem bij het rusten ook weer ingepakt?
 
Volgens mij heb je dat stickertje nu wel binnen, smakelijk hoor
 
Lekker hoor!
 
Lekker hoor, gratz met knorrie!

Hmmm, als ik hem na het rusten uitpak, verbrand ik bijna me vingers nog..... Ik moet wel toegeven dat ik hem in een dubbele laag aluminiumfolie inpak en in een dubbele laag handdoeken. Zelfs als ik hem 3 uur laat liggen is hij dan echt nog wel warm genoeg....
Heb je de eindsaus wel warm gemaakt / heet? Of voeg je die relatief koud toe?
 
Terug
Bovenaan Onderaan