- Berichten
- 76
Op zaterdagavond 2,5 kilo procureur geinjecteerd met een mix van appelsap, witte wijnazijn en whiskey.
Vervolgens in de Carolina-rub gezet.
Zondagochtend om 7 uur begonnen, in het maanlicht, met de briketten.
Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr
Keteltje ingericht volgens de Minion methode.
Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr
Om half 8 het vlees erop.
Rookbommetje Whiskey snippers erbij
Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr
Na 5 uur ingesmeerd met een glace.
Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr
Na 7 uur in de Texas Crunch.
Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr
Na 9,5 uur was de 88C bereikt.
Pulled Pork uitgepakt en het vocht bewaard. Vlees opnieuw ingepakt met alufolie en een uurtje laten rusten.
Tijdens het pullen het vocht uit vlees samen met barbecuesaus, bastersuiker en worchestersaus gemengd.
Pulled Pork by Alfred Kooiman, on Flickr
Geserveerd op een ciabatta broodje.
Nu heb ik vaker Pulled Pork gemaakt en voorheen liet ik het een kwartiertje rusten, maar voortaan laat ik het een uurtje rusten.
Deze keer vond ik m'n beste resultaat.
Een opmerking heb ik wel, na het pullen is het vlees dusdanig afgekoeld dat ik het moet opwarmen in de oven.
Heeft iedereen dit ?
PS,
Heb ik nu een stikkertje ???
Vervolgens in de Carolina-rub gezet.
Zondagochtend om 7 uur begonnen, in het maanlicht, met de briketten.

Keteltje ingericht volgens de Minion methode.

Om half 8 het vlees erop.
Rookbommetje Whiskey snippers erbij

Na 5 uur ingesmeerd met een glace.

Na 7 uur in de Texas Crunch.

Na 9,5 uur was de 88C bereikt.
Pulled Pork uitgepakt en het vocht bewaard. Vlees opnieuw ingepakt met alufolie en een uurtje laten rusten.
Tijdens het pullen het vocht uit vlees samen met barbecuesaus, bastersuiker en worchestersaus gemengd.

Geserveerd op een ciabatta broodje.
Nu heb ik vaker Pulled Pork gemaakt en voorheen liet ik het een kwartiertje rusten, maar voortaan laat ik het een uurtje rusten.
Deze keer vond ik m'n beste resultaat.
Een opmerking heb ik wel, na het pullen is het vlees dusdanig afgekoeld dat ik het moet opwarmen in de oven.
Heeft iedereen dit ?
PS,
Heb ik nu een stikkertje ???