BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork with a twist

 
 

Dobey

Stoker
Berichten
328
Zo vandaag na lange tijd weer eens een ouderwetse pulled pork gemaakt.
9F8E77BF-2C85-4E2F-BCC0-721DBD79E77B.jpeg


Dit keer met een twist

Afgelopen weekend stuk gescored bij de Sligro. Gisteravond geïnjecteerd met een Japanse whiskey
97574E97-D3EC-44F4-9053-6F892F7840A4.jpeg

en voorzien van een rub gebaseerd op:
3600CA78-04D7-457C-856E-0A757B032781.jpeg
Paprika poeder
Uien poeder
Kurkuma
Knoflookpoeder
Zout
Komijn
Peper
Oregano

Waarna hij er zo bij lag.
4A147115-6A98-4093-9850-C0E2C61BA5B1.jpeg


Vanochtend om 7:30 de UDS aan gestoken en de procereur op het rooster plaats laten nemen.
Wat appelhout op de kopen en na uurtje gechecked hoe hij er bij lag.
61445BC7-4DFE-4E13-A940-0C0238E77B06.jpeg

Vervolgens mij 70 graden, nog even gauw een foto voor hij in alu folie ging.
29309265-C4C3-44E1-B8AC-03ECEF184733.jpeg

Laten liggen tot 92 graden, daarna goed half uur laten rusten.
94B925A5-17F2-4BD0-828C-FFA0066FE991.jpeg

en natuurlijk het uiteindelijke resultaat.
9D9AE09A-87D0-4DAA-8AB1-1E4F1E900E89.jpeg

Hij was heel makkelijk uit elkaar te pellen, mooi rookrandje. De whiskey smaak kwam er heel licht in terug. Volgende keer eens wat anders proberen
8C49AB11-6529-4CE8-B320-6883C152A58A.jpeg
 
Altijd leuk dit soort projecten. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
das een mooi stukje vlees zeg, en schitterend omgetoverd in pp
gefeliciteerd met je knor.
 
Altijd mooi dat proberen. Ik denk dat je er meer van proeft wanneer je het naderhand tijdens het pullen toe voegt.
 
Denk dat het ook uitmaakt welke whiskey je gebruikt. Vorige week stukje everzwijn procereur voorzien van een Islay whiskey. Deze smaak kwam toch sterker terug. Maar ach beetje knoeien zo, maakt het ook wel weer leuk
 
Ziet er lekker uit
Mooi dat de whisky terug te proeven was
 
Terug
Bovenaan Onderaan