- Berichten
- 149
Zaterdag is de dag. Dan ga ik voor mijn eerste Pulled Pork. Bij B&S een Picknick besteld en die is vandaag bezorgd. Ze hadden alleen de zwaardere Picknick's op voorraad, dus er ligt nu een homp vlees van bijna 5 KG te wachten om gerookt te worden. Veuls te veel vlees voor 2 personen, maar ik las al eerder dat je het bereidde vlees prima kunt invriezen, later kunt eten of andere dingen mee doen. Dus die 5 KG komt wel een keer op, schat ik in 
Ik wil het bereiden volgens het zogenaamde wedstrijd recept. Dit recept gaat echter uit van een procureur van 2,5 - 3 KG. Nu neem ik aan dan 'mijn' 5 KG Picknick langer nodig heeft dan 3 KG procureur. Wat moet ik doen? Gewoon vlgs recept 5 uur aanhouden op 121 graden, 2 uur met glaze en dan inpakken tot 88 graden kerntemperatuur, waarbij het laatste stadium dan vermoedelijk langer gaat duren dan bij minder zwaar vlees? Of moet ik het eerste stadium verlengen naar (ik noem maar wat) 7 uur en de rest hetzelfde doen?

Ik wil het bereiden volgens het zogenaamde wedstrijd recept. Dit recept gaat echter uit van een procureur van 2,5 - 3 KG. Nu neem ik aan dan 'mijn' 5 KG Picknick langer nodig heeft dan 3 KG procureur. Wat moet ik doen? Gewoon vlgs recept 5 uur aanhouden op 121 graden, 2 uur met glaze en dan inpakken tot 88 graden kerntemperatuur, waarbij het laatste stadium dan vermoedelijk langer gaat duren dan bij minder zwaar vlees? Of moet ik het eerste stadium verlengen naar (ik noem maar wat) 7 uur en de rest hetzelfde doen?