Zo, ik had nog een ruime 3 kilo procereur van de Sligro liggen en wilde daar al een tijdje een pulled pork sessie mee doen om wat als backup in de vriezer te hebben.
als je eenmaal een voorraadje daarvan hebt begin je niet meer aan een shoarma als je een keer haast hebt maar pak je die gewoon
Gistermiddag de voorraad rub van Jord erop gegooid en ge?njecteerd met het recept van Noskos.
Ook de coleslaw voorbereid van Domonique (eerste keer, recept: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1018.0) en dat smaakte vanochtend al erg goed
Ik ben het recept dus van Noskos bijna helemaal aan het volgen behalve de BBQ saus die ik van Remia gebruik (blackjack) en de rub van Jord. (recept: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2571.0)
Hij ligt vanaf 9 uur op de Joe met mijn heatermeter aangesloten.
Eerst gaf mijn pitprobe wat discussie (had hem ook bijna laten vallen waarbij ik hem ving met de probe dus dat zal hem geen goed gedaan hebben) en vanaf 12 uur begon mijn backup probe voor de pit gek te doen (ik had de eerste vervangen gelukkig).
De backup is gewoon een vleesthermometer die ik op het rooster heb gelegd maar die heeft ineens een afwijking van 20 graden.
Mijn pitprobe komt bijna overeen met mn dome thermometer dus die zit wel goed.
Na ruim 5 uur is hij nog maar 68 graden maar conform het recept wel de glaze erover gedaan.
Biggetje zag er erg goed uit en was behoorlijk aan het zweten... ik zat waarschijnlijk in de deadzone.
Sterker nog... een uur na het aanbrengen van de glaze was hij nog geen graad gestegen....
Inmiddels is de temperatuur op het rooster strak stabiel op 120 graden en ga ik hem over een half uurtje inpakken.
Hij is inmiddels net geen 72 graden en loop heeeeeeeel langzaam op.
Ik ben benieuwd!
Fotos volgen na afloop
als je eenmaal een voorraadje daarvan hebt begin je niet meer aan een shoarma als je een keer haast hebt maar pak je die gewoon

Gistermiddag de voorraad rub van Jord erop gegooid en ge?njecteerd met het recept van Noskos.
Ook de coleslaw voorbereid van Domonique (eerste keer, recept: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1018.0) en dat smaakte vanochtend al erg goed

Ik ben het recept dus van Noskos bijna helemaal aan het volgen behalve de BBQ saus die ik van Remia gebruik (blackjack) en de rub van Jord. (recept: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2571.0)
Hij ligt vanaf 9 uur op de Joe met mijn heatermeter aangesloten.
Eerst gaf mijn pitprobe wat discussie (had hem ook bijna laten vallen waarbij ik hem ving met de probe dus dat zal hem geen goed gedaan hebben) en vanaf 12 uur begon mijn backup probe voor de pit gek te doen (ik had de eerste vervangen gelukkig).
De backup is gewoon een vleesthermometer die ik op het rooster heb gelegd maar die heeft ineens een afwijking van 20 graden.
Mijn pitprobe komt bijna overeen met mn dome thermometer dus die zit wel goed.
Na ruim 5 uur is hij nog maar 68 graden maar conform het recept wel de glaze erover gedaan.
Biggetje zag er erg goed uit en was behoorlijk aan het zweten... ik zat waarschijnlijk in de deadzone.
Sterker nog... een uur na het aanbrengen van de glaze was hij nog geen graad gestegen....
Inmiddels is de temperatuur op het rooster strak stabiel op 120 graden en ga ik hem over een half uurtje inpakken.
Hij is inmiddels net geen 72 graden en loop heeeeeeeel langzaam op.
Ik ben benieuwd!
Fotos volgen na afloop
