- Berichten
- 10.082
Beste BBQ-collega's,
Laatst 6 kilo procureur op de kop getikt. En dat icm met het gegeven dat het alweer lang geleden was dat hier de wsm voor een lange sessie is gebruikt gisteren weer eens lekker old skool pulled pork gemaakt.
Het gevolgde recept is het wedstrijdrecept van Noskos, want is bekend en geeft een bepaalde zekerheid qua tijdsduur.
De smaakmakers zoals injectie-vloeistof, bbq saus en eindsaus wel een beetje aangepast naar eigen smaak en wat er hier in huis was.
De pic's
Op donderdag al de injectievloeistof gemaakt zodat de smaken lekker kunnen intrekken en op vrijdag meteen kan starten met injecteren
Vrijdagavond injecteren en inrubben en vervolgens strak in de folie terug in de koelkast
Zaterdagochtend niet al te vroeg opgestart, uiteindelijk lag de procureur er om 8:45 op
Lekker roken met walnotenhout
Na 5 uurtjes lekker ingesmeerd
2 uur later ingepakt
En weer 2 uur later was het klaar bij een kern van 92 en 96 graden.
Totaal 9 uur op het rooster gelegen
1 down, 1 to go
Klaar!
Op het bordje (veel honger
)
Deze keer niet gekozen voor uitwasemen en uitrusten. Gewoon in dezelfde bak de procureur uitgepakt en gepulled. Het vocht wat daarbij vrijkwam meteen gemengd samen met nog wat bbq saus en dubbel-friss (voor wie het wil weten: appel & bosvruchten, rijk aan vitamine C
). Topresultaat, scheelt tijd en gedoe.
Het was weer ouderwets lekker. Meteen een aantal porties op voorraad.
Ook vanochtend nog even langs een paar collega's gereden (waarvan er een in quarantaine zit) om wat af te geven. Benieuwd wat zij er van gaan vinden.
Bedankt voor het kijken
Rick
Laatst 6 kilo procureur op de kop getikt. En dat icm met het gegeven dat het alweer lang geleden was dat hier de wsm voor een lange sessie is gebruikt gisteren weer eens lekker old skool pulled pork gemaakt.
Het gevolgde recept is het wedstrijdrecept van Noskos, want is bekend en geeft een bepaalde zekerheid qua tijdsduur.
De smaakmakers zoals injectie-vloeistof, bbq saus en eindsaus wel een beetje aangepast naar eigen smaak en wat er hier in huis was.
De pic's
Op donderdag al de injectievloeistof gemaakt zodat de smaken lekker kunnen intrekken en op vrijdag meteen kan starten met injecteren
Vrijdagavond injecteren en inrubben en vervolgens strak in de folie terug in de koelkast
Zaterdagochtend niet al te vroeg opgestart, uiteindelijk lag de procureur er om 8:45 op
Lekker roken met walnotenhout
Na 5 uurtjes lekker ingesmeerd
2 uur later ingepakt
En weer 2 uur later was het klaar bij een kern van 92 en 96 graden.
Totaal 9 uur op het rooster gelegen
1 down, 1 to go

Klaar!
Op het bordje (veel honger

Deze keer niet gekozen voor uitwasemen en uitrusten. Gewoon in dezelfde bak de procureur uitgepakt en gepulled. Het vocht wat daarbij vrijkwam meteen gemengd samen met nog wat bbq saus en dubbel-friss (voor wie het wil weten: appel & bosvruchten, rijk aan vitamine C

Het was weer ouderwets lekker. Meteen een aantal porties op voorraad.
Ook vanochtend nog even langs een paar collega's gereden (waarvan er een in quarantaine zit) om wat af te geven. Benieuwd wat zij er van gaan vinden.
Bedankt voor het kijken
Rick
Laatst bewerkt: