- Berichten
- 134
Kerst, dit jaar bij ons thuis, familie over de vloer. "Als we allemaal een gang koken dan moet het goed komen".
Het hoofdgerecht was dus aan mij en mijn vrouw.
Een paar weken geleden voor het eerst Pulled Pork gemaakt. Op de Kamado. Een 33cm versie.
Toch een handig ding om er achter te komen of het wel leuk is dan bbq-en. Nou, dat is het dus. Vuur, vlammen, rook en vlees... wat wil je nog meer.
Goed, Pulled Pork dus. Omdat we met 10 eters waren, (6 volwassenen en 4 kinderen) toch maar 2 BBQ's aangezet.
1 Kamado en een WGA.
De WGA was nog wel even lastig. Ik heb daar geen heat deflector voor. Een alu drup bakje bovenop de kolen moest het dus maar doen. Niet echt handig, maar ging redelijk. Temperatuur was verrassend goed onder controle te houden.
De bereiding: het is het recept van Noskos, wedstrijd Pulled Pork. Hier wel bekend.
Injecteren: precies het recept gevolgd. Dan de rub er op (magic dust) en een nachtje laten liggen.
Appel hout gebruikt voor de rook.
Een mooi begin:
Lastig is wel dat de temperatuur van de dome niet goed af te lezen is. De thermometer komt tegen het vlees aan.
Na een uur of 5 de glaze er op:
Na een paar uur de folie er om, weer wachten, laten rusten en dan uitpakken. Wel een lastige foto (lijkt zwart, is het niet)
Dan pullen:
De gasten hebben er van genoten, lekker op een zacht broodje. Augurk er bij, verder frites, haricot verts (met spek er omheen), stoofperen etc.
Een aanrader.
Het hoofdgerecht was dus aan mij en mijn vrouw.
Een paar weken geleden voor het eerst Pulled Pork gemaakt. Op de Kamado. Een 33cm versie.
Toch een handig ding om er achter te komen of het wel leuk is dan bbq-en. Nou, dat is het dus. Vuur, vlammen, rook en vlees... wat wil je nog meer.
Goed, Pulled Pork dus. Omdat we met 10 eters waren, (6 volwassenen en 4 kinderen) toch maar 2 BBQ's aangezet.

1 Kamado en een WGA.
De WGA was nog wel even lastig. Ik heb daar geen heat deflector voor. Een alu drup bakje bovenop de kolen moest het dus maar doen. Niet echt handig, maar ging redelijk. Temperatuur was verrassend goed onder controle te houden.
De bereiding: het is het recept van Noskos, wedstrijd Pulled Pork. Hier wel bekend.
Injecteren: precies het recept gevolgd. Dan de rub er op (magic dust) en een nachtje laten liggen.


Appel hout gebruikt voor de rook.

Een mooi begin:

Lastig is wel dat de temperatuur van de dome niet goed af te lezen is. De thermometer komt tegen het vlees aan.
Na een uur of 5 de glaze er op:


Na een paar uur de folie er om, weer wachten, laten rusten en dan uitpakken. Wel een lastige foto (lijkt zwart, is het niet)

Dan pullen:

De gasten hebben er van genoten, lekker op een zacht broodje. Augurk er bij, verder frites, haricot verts (met spek er omheen), stoofperen etc.
Een aanrader.