- Berichten
- 104
Ik heb al wel eens vaker pulled pork klaargemaakt, maar het leek me toch wel eens leuk om het felbegeerde knorretje te krijgen. Hopelijk voldoe ik aan allevoorwaarden 
Allereerst heb ik Noskos' wedstrijdrecept gebruikt, alvast bedankt daarvoor! Eerst alles klaarzetten. Een Boston Butt van 2,6 kg...
Dan injecteren met de injectiemix:
Inpakken en een nachtje in de koeling...
De volgende ochtend vroeg op, ik heb een mix van kersenhout en Hickory gebruikt om te roken. Waarom? Ik vind beide goed bij varkensvlees passen. Appel was misschien nog een tikje beter geweest, maar die had ik niet meer
Na ongeveer 4,5 uur was de kerntemperatuur ongeveer 74 graden, dus hup in de glaze.
Twee uurtjes later in de folie...
En eindelijk werd het lange wachten beloond. Rond 4 uur in de middag was de kerntemperatuur 88 graden, en ging de thermometer er soepel in en uit. Nog even een uurtje laten staan en toen kon het pullen beginnen.
Het eindresultaat op een kadetje met Coleslaw:
Het vult behoorlijk, en de smaak was voortreffelijk! Ik heb nog een restje voor morgen op de pizza en de rest in de vriezer voor een andere keer.
Bedankt voor het kijken!

Allereerst heb ik Noskos' wedstrijdrecept gebruikt, alvast bedankt daarvoor! Eerst alles klaarzetten. Een Boston Butt van 2,6 kg...

Dan injecteren met de injectiemix:

Inpakken en een nachtje in de koeling...

De volgende ochtend vroeg op, ik heb een mix van kersenhout en Hickory gebruikt om te roken. Waarom? Ik vind beide goed bij varkensvlees passen. Appel was misschien nog een tikje beter geweest, maar die had ik niet meer


Na ongeveer 4,5 uur was de kerntemperatuur ongeveer 74 graden, dus hup in de glaze.

Twee uurtjes later in de folie...

En eindelijk werd het lange wachten beloond. Rond 4 uur in de middag was de kerntemperatuur 88 graden, en ging de thermometer er soepel in en uit. Nog even een uurtje laten staan en toen kon het pullen beginnen.

Het eindresultaat op een kadetje met Coleslaw:

Het vult behoorlijk, en de smaak was voortreffelijk! Ik heb nog een restje voor morgen op de pizza en de rest in de vriezer voor een andere keer.
Bedankt voor het kijken!