Zo vandaag was t dan zo ver. Na een tijdje bij mijn schoonouder te hebben gezeten en alweer een maandje de sleutel te hebben van ons huis, heb ik vandaag pulled pork gemaakt. Ik zit al een tijdje op dit forum maar vanwege mijn appartement (waar ik alleen een kleine smokey joe had), had ik alleen nog maar pulled pork gemaakt in de slowcooker. De Bbq staat regelmatig aan maar ik maak toch het liefste Picanha klaar.
Vandaag vond ik het tijd dat ik het eerste stikkertje achter mijn naam krijg.
Eerst een mooi stuk procureur (1,5kg) ge?njecteerd en ingewreven. Injectievloeistof heb ik hetzelfde als ik altijd in de slowcooker heb gedaan (bouillon, appelsap en een scheut whisky).
Daarna de Q klaargemaakt.
De temperatuur is de hele dag een beetje hetzelfde gebleven. Omdat het stuk maar anderhalve kilo was dacht ik bij mezelf: als ik om 10:00 begin dan kan ik om 18:00 makkelijk eten.
Bij 74 graden de glaze er overheen. Als glaze heb ik gewoon Blues Hog bbq saus gepakt (vind ik toch de lekkerste).
Ik zei straks toch: ?om 18:00 eten?? Natuurlijk kwam de onvermijdelijke ?stall?. De temperatuur bleef toch wel erg lang hangen op 75 a 76 graden. Om toch om 18:00 te kunnen eten heb ik toch maar besloten om te gaan inpakken. De glaze zat er helaas net te kort op om een perfecte ?bark? te krijgen.
Om 17:20 begon de thermometer toch te schreeuwen. Een mooie tijd zodat het vlees nog mooi kon rusten. Ondertussen even snel de coleslaw uit smokey goodness 1 gemaakt en de saus uit het wedstrijdrecept van Noskos. Hoewel ik zeer stellig ben dat mijn pulled pork uit de slowcooker ook heerlijk is.... Gaat niets boven een goed stuk van de Q, heerlijk gerookt met kersenhout.
Uiteindelijk zag het stuk er goed uit. Helaas lagen mijn Bearclaws nog bij de schoonouders dus heb ik wat met twee vorken lopen vechten maar goed.
Bon Appetit
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Vandaag vond ik het tijd dat ik het eerste stikkertje achter mijn naam krijg.
Eerst een mooi stuk procureur (1,5kg) ge?njecteerd en ingewreven. Injectievloeistof heb ik hetzelfde als ik altijd in de slowcooker heb gedaan (bouillon, appelsap en een scheut whisky).

Daarna de Q klaargemaakt.

De temperatuur is de hele dag een beetje hetzelfde gebleven. Omdat het stuk maar anderhalve kilo was dacht ik bij mezelf: als ik om 10:00 begin dan kan ik om 18:00 makkelijk eten.
Bij 74 graden de glaze er overheen. Als glaze heb ik gewoon Blues Hog bbq saus gepakt (vind ik toch de lekkerste).


Ik zei straks toch: ?om 18:00 eten?? Natuurlijk kwam de onvermijdelijke ?stall?. De temperatuur bleef toch wel erg lang hangen op 75 a 76 graden. Om toch om 18:00 te kunnen eten heb ik toch maar besloten om te gaan inpakken. De glaze zat er helaas net te kort op om een perfecte ?bark? te krijgen.
Om 17:20 begon de thermometer toch te schreeuwen. Een mooie tijd zodat het vlees nog mooi kon rusten. Ondertussen even snel de coleslaw uit smokey goodness 1 gemaakt en de saus uit het wedstrijdrecept van Noskos. Hoewel ik zeer stellig ben dat mijn pulled pork uit de slowcooker ook heerlijk is.... Gaat niets boven een goed stuk van de Q, heerlijk gerookt met kersenhout.
Uiteindelijk zag het stuk er goed uit. Helaas lagen mijn Bearclaws nog bij de schoonouders dus heb ik wat met twee vorken lopen vechten maar goed.




Bon Appetit

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro