- Berichten
- 25
Vandaag eens kijken of we ons eerste stickertje kunnen verdienen met PP.
Gisteren een stuk Boston Butt van het Wroetvarken in de rub gezet. Als Rub heb ik een iets aangepaste versie van de Basis BBQ Rub van Noskos gebruikt met gerookte paprika, gemberwortel en chili.
En vanmorgen rond 08:00 was het tijd om de BGE op te starten. Ik heb 2 handen appelhout gebruikt om te roken.
Net voor half 9 was het tijd om te beginnen met het echte werk:
En smoky smoky:
We zitten nu op 18 graden dus nog even te gaan.
Update 14:23:
Inmiddels ongeveer een half uur geleden de 70 graden bereikt. Heb besloten hem in te pakken ivm de tijd vandaag. Ook al een beetje saus er over gesmeerd.
En wachten maar weer.
Update 17:53
We zijn aardig op weg, 83 graden dus bijna glaze dr op doen en naar de 88 graden toe. Aangezien we honger en dorst kregen, wit biertje en Moink.
Update 18:17
De 85 graden gehaald en uit de folie gehaald en de glaze aangebracht. Ook de eindsaus klaar.
Update 21:33
En we zijn helemaal klaar. Alles goed uit elkaar getrokken, de eindsaus erbij en eten maar. Dit was mijn 2e PP en deze was aanzienlijk beter. Voornamelijk qua malsheid was deze echt geweldig. Met je tong kon je de PP zo uit elkaar duwen in je mond.
Gisteren een stuk Boston Butt van het Wroetvarken in de rub gezet. Als Rub heb ik een iets aangepaste versie van de Basis BBQ Rub van Noskos gebruikt met gerookte paprika, gemberwortel en chili.




En vanmorgen rond 08:00 was het tijd om de BGE op te starten. Ik heb 2 handen appelhout gebruikt om te roken.


Net voor half 9 was het tijd om te beginnen met het echte werk:

En smoky smoky:

We zitten nu op 18 graden dus nog even te gaan.
Update 14:23:
Inmiddels ongeveer een half uur geleden de 70 graden bereikt. Heb besloten hem in te pakken ivm de tijd vandaag. Ook al een beetje saus er over gesmeerd.


En wachten maar weer.
Update 17:53
We zijn aardig op weg, 83 graden dus bijna glaze dr op doen en naar de 88 graden toe. Aangezien we honger en dorst kregen, wit biertje en Moink.



Update 18:17
De 85 graden gehaald en uit de folie gehaald en de glaze aangebracht. Ook de eindsaus klaar.




Update 21:33
En we zijn helemaal klaar. Alles goed uit elkaar getrokken, de eindsaus erbij en eten maar. Dit was mijn 2e PP en deze was aanzienlijk beter. Voornamelijk qua malsheid was deze echt geweldig. Met je tong kon je de PP zo uit elkaar duwen in je mond.



