- Berichten
- 101
Hallo allen,
Ik wilde toch wel heel erg graag die sticker verdienen, mijn vorige Pulled Pork was van voor mijn aanmelding en wilde genoeg foto's maken om dat knorretje te verdienen. Gemaakt op mijn trouwe Weber Performer (op een paar uitschieters na) met een temperatuur tussen de 110/120 gr. Na 5 uur zat hij op 67 graden heb ik hem ingepakt en voorzien wat een beetje appelsap. Bij 93 graden slaagde hij voor de priktest. De Rub die ik heb gebruikt, heb ik zelf gemaakt op basis van het recept van GugaFoods.
Een stuk procureur van ongeveer 2kg. Geïnjecteerd met een mix van appelsap, appelazijn, honing, zout en uienpoeder en voorzien van een goede laag kruiden.
Ondertussen was de temperatuur in de Weber stabiel en mocht het varkje op het rooster. Na 2 uur begon hij er al goed uit te zien
Na 5 uur zag werd het tijd om hem in te pakken en mocht ie ingepakt verder garen.
Bij 89 graden ben ik gaan prikken, bij 93 op de meater slaagde hij voor de priktest en mocht hij een kwartiertje uitdampen.
Na dat kwartiertje uitdampen weer dichtgevouwen en omdat ik het voor de "voorraad" heb gemaakt (en natuurlijk de sticker) een paar uur later, zonder mijn handen te branden het geheel uit elkaar getrokken.
Ik ben erg blij met het resultaat en kan voorlopig weer even vooruit. Bedankt voor het lezen!
Ik wilde toch wel heel erg graag die sticker verdienen, mijn vorige Pulled Pork was van voor mijn aanmelding en wilde genoeg foto's maken om dat knorretje te verdienen. Gemaakt op mijn trouwe Weber Performer (op een paar uitschieters na) met een temperatuur tussen de 110/120 gr. Na 5 uur zat hij op 67 graden heb ik hem ingepakt en voorzien wat een beetje appelsap. Bij 93 graden slaagde hij voor de priktest. De Rub die ik heb gebruikt, heb ik zelf gemaakt op basis van het recept van GugaFoods.
Een stuk procureur van ongeveer 2kg. Geïnjecteerd met een mix van appelsap, appelazijn, honing, zout en uienpoeder en voorzien van een goede laag kruiden.
Ondertussen was de temperatuur in de Weber stabiel en mocht het varkje op het rooster. Na 2 uur begon hij er al goed uit te zien
Na 5 uur zag werd het tijd om hem in te pakken en mocht ie ingepakt verder garen.
Bij 89 graden ben ik gaan prikken, bij 93 op de meater slaagde hij voor de priktest en mocht hij een kwartiertje uitdampen.
Na dat kwartiertje uitdampen weer dichtgevouwen en omdat ik het voor de "voorraad" heb gemaakt (en natuurlijk de sticker) een paar uur later, zonder mijn handen te branden het geheel uit elkaar getrokken.
Ik ben erg blij met het resultaat en kan voorlopig weer even vooruit. Bedankt voor het lezen!