BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork voor de eerste keer

 
 
 
 

R@lph

Kooltjesharker
Berichten
193
Het maken van pulled pork stond al enige tijd om mijn lijstje. Gisteren de voorbereidingen getroffen en vanmorgen op de bbq gelegd. Het lange wachten is begonnen.

Wedstrijd recept van Noskos, met appelhout.
Rub: Southern Succor Rub
BBQ saus: Sweet baby rays original











Deze kan mooi de koelkast in.

Meteen de bbq klaarmaken voor morgenochtend.

Het resultaat na een nachtje in de koelkast.




En we kunnen beginnen.

Kleine starter gevuld met 12 briketten.



Het wachten is begonnen.

Na 3 uur, temp 62 oC.
Na 5 uur, temp 74 0C. Dit was rond 13:00

PP glaze gemaakt.






Weer 2 uurtje wachten. Gaat best aardig...  :)
Snake ondertussen halverwege... met nog een appelblokje te gaan.

Het is inmiddels 15:20 en we zitten aan de 83oC.
We gaan hem inpakken voor de laatste fase. Gezien de temperatuur was meteen verder garen ook een optie geweest.



Om weg lekken van het vocht te voorkomen toch maar een ovenschaal eronder gezet.

Dan is het inmiddels 16:30 en we hebben dikke 88oC bereikt. Bij de 90oC heb ik hem eraf gehaald en opnieuw in de folie gezet. Meteen in een paar handdoeken gedraaid en de koelbox in.


Toch nog een flink stuk van de snake over. Beter teveel dan te weinig brandstof  ;).

PP eindsaus maken. Er komt niet zoveel vocht uit als verwacht. Kleine 1/4 cup. Maar wel heel vol van geur en smaak.


Nu nog geduldig wachten en het vlees laten rusten.

Na 1,5 uur rusten eindelijk pullen en de saus toevoegen.




Na een lange, mooie dag eindelijk een lekker broodje pulled pork, met koolsalade en augurk.



Wel veel foto's in dit verhaal... maar goed.... gewoon omdat het kan.  :)

Forum, leden, Noskos, bedankt voor het delen van informatie en kennis. Helemaal top!

 
lekker hoor, ziet er al goed uit, succes vandaag  :)
 
Ziet er goed uit, Succes !
 
Goed begin  is het halve werk. :D

Prima start.  :) !
 
Hans zei:
Goed begin  is het halve werk. :D
dat is t gezien de opstelling ,, t is ook wel eens anders(deze week nog)geweest. :D


sucses  met de sessie.
komt vast goed vanavond met dat broodje pp




 
AV zei:
Hans zei:
Goed begin  is het halve werk. :D
dat is t gezien de opstelling ,, t is ook wel eens anders(deze week nog)geweest. :D



Niet alles gaat altijd in een keer goed, maar we zijn hier op dit edele genootschap om wat van elkaar te leren.
Dus ook van de e.v.t. missers, daar wordt je immers wijzer van ?
Dus zelf anders (beter?) doen.
 
Even een beginnersvraag: heeft dat appelblokje nu nog wel zin? Nu ie al in de glaze zit?

Hij ziet er trouwens top uit zeg!
 
BeeJee78 zei:
Even een beginnersvraag: heeft dat appelblokje nu nog wel zin? Nu ie al in de glaze zit?

Rook blijf je altijd wel proeven, maar direkt in het begin heeft het meeste zin.
 
Ziet er top uit!
 
Hans zei:
zag jouw big grin meer als voorzetje,,dus voor mij een inkoppertje.


Hans zei:
maar we zijn hier op dit edele genootschap om wat van elkaar te leren.

daarom deed ik ook mn bijdrage in desbetreffend topic.
maar TS sprong eigenwijs toch in t diepe .
en tsja: ik steek niet alleen veren van achter maar geef ook ongezouten opmerkingen.

heb biedewee jouw bijdrage gemist daaro,,ach ja je kan ook niet alles bijlezen en om daar dan iets zinnigs bij te  posten

Hans zei:
Dus zelf anders (beter?) doen.
dat heb ik gedaan destijds en vooral veel gelezen en dingen genoteerd.
dus hoefde niet veel te vragen.

verder wil ik dit draadje niet vervuilen.en laat t hierbij.
grtn

 
prachtig gelukt, heerlijk broodje als resultaat, gefeliciteerd met je knor
 
Congrats met de knor !
 
Terug
Bovenaan Onderaan