- Berichten
- 191
Het maken van pulled pork stond al enige tijd om mijn lijstje. Gisteren de voorbereidingen getroffen en vanmorgen op de bbq gelegd. Het lange wachten is begonnen.
Wedstrijd recept van Noskos, met appelhout.
Rub: Southern Succor Rub
BBQ saus: Sweet baby rays original
Deze kan mooi de koelkast in.
Meteen de bbq klaarmaken voor morgenochtend.
Het resultaat na een nachtje in de koelkast.
En we kunnen beginnen.
Kleine starter gevuld met 12 briketten.
Het wachten is begonnen.
Na 3 uur, temp 62 oC.
Na 5 uur, temp 74 0C. Dit was rond 13:00
PP glaze gemaakt.
Weer 2 uurtje wachten. Gaat best aardig...
Snake ondertussen halverwege... met nog een appelblokje te gaan.
Het is inmiddels 15:20 en we zitten aan de 83oC.
We gaan hem inpakken voor de laatste fase. Gezien de temperatuur was meteen verder garen ook een optie geweest.
Om weg lekken van het vocht te voorkomen toch maar een ovenschaal eronder gezet.
Dan is het inmiddels 16:30 en we hebben dikke 88oC bereikt. Bij de 90oC heb ik hem eraf gehaald en opnieuw in de folie gezet. Meteen in een paar handdoeken gedraaid en de koelbox in.
Toch nog een flink stuk van de snake over. Beter teveel dan te weinig brandstof .
PP eindsaus maken. Er komt niet zoveel vocht uit als verwacht. Kleine 1/4 cup. Maar wel heel vol van geur en smaak.
Nu nog geduldig wachten en het vlees laten rusten.
Na 1,5 uur rusten eindelijk pullen en de saus toevoegen.
Na een lange, mooie dag eindelijk een lekker broodje pulled pork, met koolsalade en augurk.
Wel veel foto's in dit verhaal... maar goed.... gewoon omdat het kan.
Forum, leden, Noskos, bedankt voor het delen van informatie en kennis. Helemaal top!
Wedstrijd recept van Noskos, met appelhout.
Rub: Southern Succor Rub
BBQ saus: Sweet baby rays original
Deze kan mooi de koelkast in.
Meteen de bbq klaarmaken voor morgenochtend.
Het resultaat na een nachtje in de koelkast.
En we kunnen beginnen.
Kleine starter gevuld met 12 briketten.
Het wachten is begonnen.
Na 3 uur, temp 62 oC.
Na 5 uur, temp 74 0C. Dit was rond 13:00
PP glaze gemaakt.
Weer 2 uurtje wachten. Gaat best aardig...
Snake ondertussen halverwege... met nog een appelblokje te gaan.
Het is inmiddels 15:20 en we zitten aan de 83oC.
We gaan hem inpakken voor de laatste fase. Gezien de temperatuur was meteen verder garen ook een optie geweest.
Om weg lekken van het vocht te voorkomen toch maar een ovenschaal eronder gezet.
Dan is het inmiddels 16:30 en we hebben dikke 88oC bereikt. Bij de 90oC heb ik hem eraf gehaald en opnieuw in de folie gezet. Meteen in een paar handdoeken gedraaid en de koelbox in.
Toch nog een flink stuk van de snake over. Beter teveel dan te weinig brandstof .
PP eindsaus maken. Er komt niet zoveel vocht uit als verwacht. Kleine 1/4 cup. Maar wel heel vol van geur en smaak.
Nu nog geduldig wachten en het vlees laten rusten.
Na 1,5 uur rusten eindelijk pullen en de saus toevoegen.
Na een lange, mooie dag eindelijk een lekker broodje pulled pork, met koolsalade en augurk.
Wel veel foto's in dit verhaal... maar goed.... gewoon omdat het kan.
Forum, leden, Noskos, bedankt voor het delen van informatie en kennis. Helemaal top!