Zo vandaag voor de allereerste keer Pulled Pork gemaakt was de bedoeling om die in de Big Green Egg klaar te gaan maken maar helaas die komt morgen pas. Gister een mooi stuk varkens procureur van 3 kilo gehaald vlees ge?njecteerd met onderstaande marinade.
100 ml appelsap
60 ml appelazijn
40 ml honing
30 ml worchestershire saus
1 eetlepels zeezout
1 eetlepel uiengranulaat
Hierna ingesmeerd met de American Stockyard Washington Apple BBQ Rub en daarna gevacumeerd en de koelkast in.
Vanmiddag de rookkast klaar gemaakt met dit keer dus brikketten om hem als bbq te gebruiken want het vlees moet worden gegaard low en slow in zo'n 8 uur temperatuur op 120gr.
Kwart over 12 erin gestopt de eerste foto is van na 2 uur de andere foto's zijn van uur op uur gemaakt.
Na 5 uur was de temperatuur op 74gr wat betekent dat de procureur eruit moest om ingesmeerd te worden met de Glaze Saus om in de appelsmaak te blijven gebruik gemaakt van de american stockyard harvest apple bbq sauce en wat ruikt dat lekker. Hierna weer de rookkast in en nu moest de procureur nog 2 uur erin zodat de saus de tijd krijgt om te karameliseren. Hierna in alluminium folie ingepakt en verder gegaard tot de eindtemperatuur de 88gr heeft bereikt daarna eruit gehaald eventjes laten rusten en daarna de procureur met 2 vorken uit elkaar getrokken vandaar de naam dus ook Pulled Pork.
De smaak is heerlijk en dit word zeker veel vaker klaargemaakt het is het lange wachten zeker waard heerlijk op brood
100 ml appelsap
60 ml appelazijn
40 ml honing
30 ml worchestershire saus
1 eetlepels zeezout
1 eetlepel uiengranulaat
Hierna ingesmeerd met de American Stockyard Washington Apple BBQ Rub en daarna gevacumeerd en de koelkast in.
Vanmiddag de rookkast klaar gemaakt met dit keer dus brikketten om hem als bbq te gebruiken want het vlees moet worden gegaard low en slow in zo'n 8 uur temperatuur op 120gr.
Kwart over 12 erin gestopt de eerste foto is van na 2 uur de andere foto's zijn van uur op uur gemaakt.
Na 5 uur was de temperatuur op 74gr wat betekent dat de procureur eruit moest om ingesmeerd te worden met de Glaze Saus om in de appelsmaak te blijven gebruik gemaakt van de american stockyard harvest apple bbq sauce en wat ruikt dat lekker. Hierna weer de rookkast in en nu moest de procureur nog 2 uur erin zodat de saus de tijd krijgt om te karameliseren. Hierna in alluminium folie ingepakt en verder gegaard tot de eindtemperatuur de 88gr heeft bereikt daarna eruit gehaald eventjes laten rusten en daarna de procureur met 2 vorken uit elkaar getrokken vandaar de naam dus ook Pulled Pork.
De smaak is heerlijk en dit word zeker veel vaker klaargemaakt het is het lange wachten zeker waard heerlijk op brood