Bij deze het resultaat van de run.
Vlees van 4.5kg kwam woensdag middag bevroren binnen van Beef & Steak; Allereerst een dag + nacht in in een bak met water in de magnetron gelegd en donderdag ochtend verhuisd naar de koelkast. Vrijdag ochtend was hij gelukkig ontdooid. Donderdag avond de rub gemaakt;
Vervolgens vrijdag ochtend het vlees voorbereid (+/- 500 gram vet weggesneden) en ingesmeerd + geinjecteerd met de rub:
Toen de BGE Large in elkaar gezet en de temperatuur sensor gecalibreerd;
Vlees uit de koelkast gehaald, helaas was veel van de injectiemix eruit gelopen...
Op goed geluk toch maar op de bbq gezet en uiteraard de glaze en eindsaus gemaakt (geen foto's van);
Om 00:15 was het vlees klaar volgens de heatermeter, maar 's ochtends pas getrokken.
Resultaat; 2.5kg vlees over!
Wat zou ik volgende keer anders doen?
De bbq later aanzetten; nu weet ik dat een stuk van 4.5kg in dit geval er 7 uur over deed ipv de 16 uur die ik berekend had. Nu kwam ik midden in de nacht uit en dat is best vervelend. Gelukkig was het mooi weer en heb ik lekker buiten kunnen zitten met wat vrienden, maar de volgende keer gaat het dus ongeveer 8-10 uur voordat het klaar moet zijn pas op de bbq.
Betere houtskool gebruiken; ik had black ranch en netjes de grootste stukken op het rooster gelegd, en de kleinere stukken eromheen. Toch is de houtskool niet recht omlaag opgebrand maar schuin omlaag, misschien komt dat door de heatermeter.
Niet met een mixen 'pullen'; na het grof pullen met de vorken had ik met de mixer alles klein gemaakt, te klein welliswaar want zoals je ziet is het vrij klein vlees geworden.
Noskos recept beter volgen; ik heb wat dingen anders gedaan. Ik had bijvoorbeeld geen uienpoeder meer voor de injectiemix want het laatste restje uienpoeder had ik door mijn rub gedaan. Als vervanger maar ui heel fijn gesneden en die even laten 'trekken' in de injectiemix.
Niet alle appelsap opdrinken; we hadden die avond een bbq en toen is alle appelsap op gegaan. Door de eindsaus moest ook appelsap dus heb ik maar een pakje 'perzik-appelsap' van mijn zoontje opgeofferd
Ook zilverfolie in de druippan doen; wat een rotwerk is dat schoonmaken!
p.s. ik heb ook een screenshot van de heatermeter graph, maar die ligt nog thuis.
Vlees van 4.5kg kwam woensdag middag bevroren binnen van Beef & Steak; Allereerst een dag + nacht in in een bak met water in de magnetron gelegd en donderdag ochtend verhuisd naar de koelkast. Vrijdag ochtend was hij gelukkig ontdooid. Donderdag avond de rub gemaakt;



Vervolgens vrijdag ochtend het vlees voorbereid (+/- 500 gram vet weggesneden) en ingesmeerd + geinjecteerd met de rub:


Toen de BGE Large in elkaar gezet en de temperatuur sensor gecalibreerd;


Vlees uit de koelkast gehaald, helaas was veel van de injectiemix eruit gelopen...

Op goed geluk toch maar op de bbq gezet en uiteraard de glaze en eindsaus gemaakt (geen foto's van);


Om 00:15 was het vlees klaar volgens de heatermeter, maar 's ochtends pas getrokken.


Resultaat; 2.5kg vlees over!
Wat zou ik volgende keer anders doen?
De bbq later aanzetten; nu weet ik dat een stuk van 4.5kg in dit geval er 7 uur over deed ipv de 16 uur die ik berekend had. Nu kwam ik midden in de nacht uit en dat is best vervelend. Gelukkig was het mooi weer en heb ik lekker buiten kunnen zitten met wat vrienden, maar de volgende keer gaat het dus ongeveer 8-10 uur voordat het klaar moet zijn pas op de bbq.
Betere houtskool gebruiken; ik had black ranch en netjes de grootste stukken op het rooster gelegd, en de kleinere stukken eromheen. Toch is de houtskool niet recht omlaag opgebrand maar schuin omlaag, misschien komt dat door de heatermeter.
Niet met een mixen 'pullen'; na het grof pullen met de vorken had ik met de mixer alles klein gemaakt, te klein welliswaar want zoals je ziet is het vrij klein vlees geworden.
Noskos recept beter volgen; ik heb wat dingen anders gedaan. Ik had bijvoorbeeld geen uienpoeder meer voor de injectiemix want het laatste restje uienpoeder had ik door mijn rub gedaan. Als vervanger maar ui heel fijn gesneden en die even laten 'trekken' in de injectiemix.
Niet alle appelsap opdrinken; we hadden die avond een bbq en toen is alle appelsap op gegaan. Door de eindsaus moest ook appelsap dus heb ik maar een pakje 'perzik-appelsap' van mijn zoontje opgeofferd

Ook zilverfolie in de druippan doen; wat een rotwerk is dat schoonmaken!
p.s. ik heb ook een screenshot van de heatermeter graph, maar die ligt nog thuis.