- Berichten
- 41
Als beginnende Qer droomde ik al een tijdje van mijn eigen Pulled Pork op de Weber OTP57. Afgelopen woensdag was het zover!
Ik heb alle staten van emoties die er zijn beleefd: enthousiast, blij, energiek, verbaasd, gefrustreerd, teleurgesteld, opgewekt, voldaan, en de rest Haha
Uiteindelijk veel geleerd van de dag, het ging met vallen en opstaan maar ik sloot af met en voldaan, goed gevoel over de bbq sessie.
Mooi stukje procureur bij de lokale slager gehaald. Gemarineerd in de rub(recept Smart BBQ Julius Jaspers)En de coleslaw gemaakt.
De bedoeling was om de PP om +-18:00 te eten (ik heb een kleine van 3 dus er zat niet veel flexibiliteit in) ik rekende een tijdschema voor van 12 uur bereiding met ruimte voor een beetje uitloop.
Om 04:30 lag het vlees op de Q
Langzaam steeg de temperatuur, zo rond 10:00 zat de KT op 60 graden.
Resultaat tussentijds rond 11:00
En toen: steeg de temp al een tijdje niet meer, ok? het vlees zit dus in de zone... Ik moet geduld hebben.
11uur: 65 graden
12uur: 65 graden
13uur: 65 graden
14uur: 65 graden
Hoe lang duurt die zone nog??
Even ge-appt met een ervaren Qer, die wees me op een fout die ik een paar foto's hierboven had gemaakt.
De ingebouwde thermometer van Weber wijkt af van de realiteit,(ongelofelijke rookiemistake!) zodoende een 2e FANTAST in gebruik genomen voor de werkelijke temperatuur. Verschil was meer dan 20 graden! Ik zat de PP tussen de 75 en 80 graden te Qen ipv 100-110.
Balen balen, maar gedane zaken nemen geen keer, dus doorgaren naar 88 graden KT.
De temperatuur liep verder goed op maar om 18:00 ver verwijderd van de uiteindelijke temperatuur en heb met een verslagen gevoel voor de kleine jongeman en vrouw een snelle hap gehaald bij de cafetaria
. (Hebben ze in ieder geval lekker gegeten, kinderen en frietjes zijn altijd een goede combinatie)
De aanhouder wint, het varkentje had me bijna verslagen. Om 21:00 had ik mijn broodje PP! En natuurlijk smaakte hij geweldig!
Geleerde lessen:
-bij dergelijke sessie de juiste temperatuur volgen (2e fantast werkte prima)
-het varken doet wat hij wil, geen tijdschema hanteren maar de dag / avond ervoor. Helemaal met kinderen erbij.
-geduld is een schone zaak
-Zelfgemaakte PP is altijd goddelijk!
Bedankt voor het lezen
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik heb alle staten van emoties die er zijn beleefd: enthousiast, blij, energiek, verbaasd, gefrustreerd, teleurgesteld, opgewekt, voldaan, en de rest Haha

Uiteindelijk veel geleerd van de dag, het ging met vallen en opstaan maar ik sloot af met en voldaan, goed gevoel over de bbq sessie.
Mooi stukje procureur bij de lokale slager gehaald. Gemarineerd in de rub(recept Smart BBQ Julius Jaspers)En de coleslaw gemaakt.



De bedoeling was om de PP om +-18:00 te eten (ik heb een kleine van 3 dus er zat niet veel flexibiliteit in) ik rekende een tijdschema voor van 12 uur bereiding met ruimte voor een beetje uitloop.
Om 04:30 lag het vlees op de Q


Langzaam steeg de temperatuur, zo rond 10:00 zat de KT op 60 graden.


Resultaat tussentijds rond 11:00

En toen: steeg de temp al een tijdje niet meer, ok? het vlees zit dus in de zone... Ik moet geduld hebben.
11uur: 65 graden
12uur: 65 graden
13uur: 65 graden
14uur: 65 graden
Hoe lang duurt die zone nog??
Even ge-appt met een ervaren Qer, die wees me op een fout die ik een paar foto's hierboven had gemaakt.
De ingebouwde thermometer van Weber wijkt af van de realiteit,(ongelofelijke rookiemistake!) zodoende een 2e FANTAST in gebruik genomen voor de werkelijke temperatuur. Verschil was meer dan 20 graden! Ik zat de PP tussen de 75 en 80 graden te Qen ipv 100-110.
Balen balen, maar gedane zaken nemen geen keer, dus doorgaren naar 88 graden KT.
De temperatuur liep verder goed op maar om 18:00 ver verwijderd van de uiteindelijke temperatuur en heb met een verslagen gevoel voor de kleine jongeman en vrouw een snelle hap gehaald bij de cafetaria



De aanhouder wint, het varkentje had me bijna verslagen. Om 21:00 had ik mijn broodje PP! En natuurlijk smaakte hij geweldig!



Geleerde lessen:
-bij dergelijke sessie de juiste temperatuur volgen (2e fantast werkte prima)
-het varken doet wat hij wil, geen tijdschema hanteren maar de dag / avond ervoor. Helemaal met kinderen erbij.
-geduld is een schone zaak
-Zelfgemaakte PP is altijd goddelijk!
Bedankt voor het lezen

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk