Een aantal weken terug voor de eerste keer Pulled Pork op de Weber '47 bereidt.
Voor een heel groot deel het wedstrijd recept Pulled Pork van Noskos gevolgd.
Mooi recept.
Een dag van te voren procureur bij de plaatselijke slager ingekocht (3,7kg).
Omdat dit eigenlijk te groot was om in een keer op de Weber te gooien eerst 1 stuk geprobeerd.
En een dag later de rest. Dus het eindresultaat is opgedeeld in 2 runs.
Begonnen om te procureur te injecteren en vervolgens mooi in de rub gezet.
Een nachtje in de koeling en de Weber klaar gemaakt voor indirecte bereiding met een mooie slang van briketten.
Bereidingstijd 1e run: 7 uur en een kerntemperatuur 91 graden.
Bereidingstijd 2e run: 8,5 uur en een kerntemperatuur 94 graden.
De keteltemperatuur mooi constant over de gehele run tussen 110-130 graden.
Dit is gemeten met de Inkbird ibt-2x.
Zeer tevreden over het eindresultaat.
Volgende week vrijdag staat dit recept weer op de lijst.
Voor een heel groot deel het wedstrijd recept Pulled Pork van Noskos gevolgd.
Mooi recept.
Een dag van te voren procureur bij de plaatselijke slager ingekocht (3,7kg).
Omdat dit eigenlijk te groot was om in een keer op de Weber te gooien eerst 1 stuk geprobeerd.
En een dag later de rest. Dus het eindresultaat is opgedeeld in 2 runs.
Begonnen om te procureur te injecteren en vervolgens mooi in de rub gezet.
Een nachtje in de koeling en de Weber klaar gemaakt voor indirecte bereiding met een mooie slang van briketten.
Bereidingstijd 1e run: 7 uur en een kerntemperatuur 91 graden.
Bereidingstijd 2e run: 8,5 uur en een kerntemperatuur 94 graden.
De keteltemperatuur mooi constant over de gehele run tussen 110-130 graden.
Dit is gemeten met de Inkbird ibt-2x.
Zeer tevreden over het eindresultaat.
Volgende week vrijdag staat dit recept weer op de lijst.