- Berichten
- 519
2 stukken procureur waarvan 1 geinjecteerd met appelsap om te kijken wat het effect is.
Gebruikte rub: Sweet Swine o Mine
Gebruikte glaze: Blues hog
Rookhout: hickory en cherry 50/50
Continu tempratuur Q indirect: 120
De procureur tot 74c laten garen, vervolgens de stukken insmeren met glaze. Vervolgens nog 2 uur laten garen tot je een mooie bark krijgt. Na deze twee uur de stukken in folie inpakken tot de 88c kern is bereikt.
Hierbij nog de tijden die ik heb bijgehouden van het grote stuk, het kleine stuk liep continu 4 graden kern achter en dat was in tijd ongeveer 30 minuten.
Start 09:47
11:51 kern 54
12:51 kern 64
14:20 kern 72
15:04 kern 73
17:14 kern 77 en ingepakt
17:55 kern 81
18:24 kern 86
18:37 kern 88
Alles in gereedheid gebracht om te kunnen starten:
De glaze erover, wat glimmen ze mooi :-D
Aardig wat gewicht verlies van het "kleine stuk", andere stuk vergeten te wegen:
En na het pullen, twee goed gevulde ovenschalen :-D
Wat mij opviel is dat het grote stuk eerder gaar was dan het kleinere stuk. Zou dat te maken hebben dat deze was geinjecteerd waardoor het vocht is gaan koken van binnen en het proces wat versneld heeft?
Gebruikte rub: Sweet Swine o Mine
Gebruikte glaze: Blues hog
Rookhout: hickory en cherry 50/50
Continu tempratuur Q indirect: 120
De procureur tot 74c laten garen, vervolgens de stukken insmeren met glaze. Vervolgens nog 2 uur laten garen tot je een mooie bark krijgt. Na deze twee uur de stukken in folie inpakken tot de 88c kern is bereikt.
Hierbij nog de tijden die ik heb bijgehouden van het grote stuk, het kleine stuk liep continu 4 graden kern achter en dat was in tijd ongeveer 30 minuten.
Start 09:47
11:51 kern 54
12:51 kern 64
14:20 kern 72
15:04 kern 73
17:14 kern 77 en ingepakt
17:55 kern 81
18:24 kern 86
18:37 kern 88






Alles in gereedheid gebracht om te kunnen starten:




De glaze erover, wat glimmen ze mooi :-D



Aardig wat gewicht verlies van het "kleine stuk", andere stuk vergeten te wegen:

En na het pullen, twee goed gevulde ovenschalen :-D

Wat mij opviel is dat het grote stuk eerder gaar was dan het kleinere stuk. Zou dat te maken hebben dat deze was geinjecteerd waardoor het vocht is gaan koken van binnen en het proces wat versneld heeft?