- Berichten
- 1.437
Vrijdag was er verlofdag ingepland omdat men hier thuis airco kwam installeren.
Dus thuiswerken met lawaai van boren en kloppen was geen optie. Dan maar het plan opgevat om me eens aan een Boston butt te wagen. Enkele dagen geleden reeds een mooie reeds ontbeende en gedeeltelijk getrimde butt op de kop kunnen tikken. (3,75kg). Deze donderdagavond nog wat meer getrimd, geïnjecteerd en gerubd.
Installateur zou normaal rond 7u komen (bleek uiteindelijk toch pas 8u te worden), dus vroeg op 6u en meteen de Q aangestoken, tegen 6u30 kon het vlees op de rooster. Al mooie rook van de chunks kersenhout.
5 uur verder zat de kerntemperatuur nog niet aan de beoogde 74⁰ dus tijd om te glazen.
2u later tijd om het vlees van de Q te halen en in te pakken
De tijd dat het vlees in de folie zat, ging ik nog snel een boodschap doen en ik had vrouwlief gevraagd om de Ikea fantast in de gaten te houden die op de rooster lag en haar uitgelegd wat ze precies moest doen. Ik was net mijn boodschappen aan het afrekenen, toen ik telefoon kreeg dat de temperatuur doorgeschoten was naar 160⁰+.
Ze had toen ze rook uit de Q zag komen (blijkbaar een chunck die pas heel laat met smeulende kolen in contact kwam) het deksel geopend en zo de kolen voorzien van een extra portie zuurstof.
Gelukkig was het vlees verpakt en door de onderste schuif en topvent toe te zetten de temperatuur toch terug rond de 125⁰ kunnen krijgen.
Ik had haar al verteld dat voor dit soort bereidingen een BBQ controller interessant is. Ik mag me er eentje bestellen
Ik las al veel over dergelijke apparaten en de keuze is gevallen op een Signals&Billows van Thermoworks.
Rond 16u20 zat de probe in mijn vlees aan 92⁰ en het resultaat van de priktest was superzacht vlees.
Na het uitdampen terug in folie verpakt en in een aantal handdoeken in een koelbox geplaatst. Intussen had ik tijd om een coleslaw te bereiden.
De installateur was rond 19u klaar met het plaatsen van de airco´s.
Dus tijd om het vlees te pullen terwijl de installateur zijn materiaal aan het opruimen was.
Dan mengen met de eindsaus.
Omdat de installateur prachtig werk verricht had, hem uitgenodigd om een broodje PP mee te eten. (Hij vond het heerlijk)
Er was genoeg vlees voor iedereen en nog genoeg over om een aantal porties in te vriezen . Deze zullen verwerkt worden in andere PP-recepten.
Hier vond men de PP van de Boston butt lekkerder dan deze gemaakt van procureur.
Mijn kinderen maakten de opmerking dat ik met die airco vooral in de zomer een coole vader zal zijn. (Pubers
).
Na nog wat opruimwerkzaamheden genoten van een lekker biertje. Schuppenboer Maxima Calvados Barrel Aged 14,9% (Brouwerij Het Nest)
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Dus thuiswerken met lawaai van boren en kloppen was geen optie. Dan maar het plan opgevat om me eens aan een Boston butt te wagen. Enkele dagen geleden reeds een mooie reeds ontbeende en gedeeltelijk getrimde butt op de kop kunnen tikken. (3,75kg). Deze donderdagavond nog wat meer getrimd, geïnjecteerd en gerubd.


Installateur zou normaal rond 7u komen (bleek uiteindelijk toch pas 8u te worden), dus vroeg op 6u en meteen de Q aangestoken, tegen 6u30 kon het vlees op de rooster. Al mooie rook van de chunks kersenhout.

5 uur verder zat de kerntemperatuur nog niet aan de beoogde 74⁰ dus tijd om te glazen.


2u later tijd om het vlees van de Q te halen en in te pakken


De tijd dat het vlees in de folie zat, ging ik nog snel een boodschap doen en ik had vrouwlief gevraagd om de Ikea fantast in de gaten te houden die op de rooster lag en haar uitgelegd wat ze precies moest doen. Ik was net mijn boodschappen aan het afrekenen, toen ik telefoon kreeg dat de temperatuur doorgeschoten was naar 160⁰+.
Ze had toen ze rook uit de Q zag komen (blijkbaar een chunck die pas heel laat met smeulende kolen in contact kwam) het deksel geopend en zo de kolen voorzien van een extra portie zuurstof.
Gelukkig was het vlees verpakt en door de onderste schuif en topvent toe te zetten de temperatuur toch terug rond de 125⁰ kunnen krijgen.
Ik had haar al verteld dat voor dit soort bereidingen een BBQ controller interessant is. Ik mag me er eentje bestellen

Ik las al veel over dergelijke apparaten en de keuze is gevallen op een Signals&Billows van Thermoworks.
Rond 16u20 zat de probe in mijn vlees aan 92⁰ en het resultaat van de priktest was superzacht vlees.

Na het uitdampen terug in folie verpakt en in een aantal handdoeken in een koelbox geplaatst. Intussen had ik tijd om een coleslaw te bereiden.
De installateur was rond 19u klaar met het plaatsen van de airco´s.
Dus tijd om het vlees te pullen terwijl de installateur zijn materiaal aan het opruimen was.

Dan mengen met de eindsaus.

Omdat de installateur prachtig werk verricht had, hem uitgenodigd om een broodje PP mee te eten. (Hij vond het heerlijk)

Er was genoeg vlees voor iedereen en nog genoeg over om een aantal porties in te vriezen . Deze zullen verwerkt worden in andere PP-recepten.
Hier vond men de PP van de Boston butt lekkerder dan deze gemaakt van procureur.
Mijn kinderen maakten de opmerking dat ik met die airco vooral in de zomer een coole vader zal zijn. (Pubers

Na nog wat opruimwerkzaamheden genoten van een lekker biertje. Schuppenboer Maxima Calvados Barrel Aged 14,9% (Brouwerij Het Nest)

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Laatst bewerkt: