BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork van Boston Butt

 
 

BearPils

Kooltjesharker
Berichten
179
Vorige week voor het eerst een bestelling bij de forumsponsor gedaan, 3,5kg boston butt, alles netjes geleverd en goed verpakt!
PP1.jpeg
PP2.jpeg


Die moesten we zaterdag maar eens op de Q gooien.
Vrijdagavond het vlees getrimd en in de rub gezet.
Mijn outdoorchef (47cm) keteltje al klaargemaakt voor een indirecte sessie met de snake-methode met als rookhout een groot stuk appelhout.
USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601650327047_6717808373338466183.jpg
USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601650556296_6717809334874815942.jpg


De volgende ochtend wekker om 6u gezet zodat we zeker op tijd klaar zijn.
Om 6.30u lag hij er op met de nieuwe Inkbird er bij (wat een zaligheid om de roostertemperatuur zo te kunnen volgen!).
USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601699260311_6718013614321078437.jpg


Na vijf uurtjes in de glaze gezet met BBQ-saus, op dat moment was hij zo'n 65°C in de kern.
USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601717526688_6718090229059531939.jpg


Weer twee uur later was de bark mooi vastgebakken en kon ik inpakken.
USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601725596307_6718124075495813870.jpg


Nog eens drie uur later, na op 88°C en 90°C eens te voelen met de satéprikker hem er op 92°C uit gehaald.
Vervolgens een half uurtje laten uitdampen en nog 2uur ingepakt laten rusten in de oven met het lampje aan (werkt even goed als een koelbox).
Dan was het tijd voor het pullen. Boterzacht vlees met een goede hoeveelheid vet (meer dan in de eerdere PP's die ik heb gemaakt).
IMG-20201003-WA0014.jpg
IMG-20201003-WA0019.jpg


Dit lekkers geserveerd met klassieke coleslaw, een komkommer-mais slaatje, pita-broodjes en bbq-saus (Sweet baby rays Hickroy&Brown sugar).
IMG-20201003-WA0018.jpg


Omdat we maar met zen vieren waren heb ik nog een goede portie kunnen redden om in de vriezen 😁.
USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1601746783787_6718212942227932655.jpg


Als dessertje gegrilde ananas (gemarineerd in kandijsuiker, kaneel en rum) met een mascarponecrème en een koekje.
IMG-20201003-WA0016.jpg
IMG-20201003-WA0015.jpg
 
Dat ziet er geweldig uit, toetje trouwens ook. Gefeliciteerd met je knor.
 
Heel erg mooi PP zeg! erg lekker. En je toetje ziet er inderdaad ook uit als een treat zeg ;)
En gefeliciteerd met Knorrie!
 
Ziet er lekker uit mooie P.P.
 
ik had dit niet moeten lezen.
heb me nu toch een partij honger
 
Thanks iedereen, ik krijg er spontaan ook weer zin in!
Misschien een ideetje voor forum merchandise: een kwijldoekje met logo 😂
 
Mooi werk. Fijn dat je nog een hapje voor de andere dag hebt te redden.
Proficiat met de het knorbeest awardstickertje (y)
 
Inmiddels ligt ie bij mij nu ook op de Q. Wat ik me tot gister niet realiseerde is dat er nog bot in zit. Best logisch met een schouder, maar toch 😁
 
Mooie run. En een butt is natuurlijk gaaf om eens te maken. Staat hier nog op de wenslijst. Je PP ziet er goed uit. Dat met smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je knorrie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan