Men neme een stuk varkensschouder van 3,5 kilo
Dit spoelt men schoon en trimt men bij !
Daarna in de rub gezet, deze keer ervoor gekozen om NIET te injecteren.
In gepakt om 2 dagen te laten marineren.
Vandaag de smoker opgestookt en om kwart voor 9 begonnen met roken hout wat ik heb gebruikt is appelhout
langzaam laten garen en af en toe even bevochtigen.
Als ik op de 84 graden zit ziet de schouder er zo uit
En is het tijd voor de Glaze
Na 1 1/2 uur de schouder ingepakt
kerntemperatuur was op een gegeven moment 90 graden dus de schouder is klaar
opnieuw ingepakt en een uurtje laten rusten in de koelbox
Na dat uurtje de schouder uitgepakt en het feest kan beginnen.
Het huis ruikt heerlijk, de honden zijn niet bij me weg te rammen, mijn vrouw staat kwijlend achter mijn rug te kijken, en mijn zoon denkt erover om direkt ontslag te nemen om naar huis toe te racen.
Kortom smaakt weer uitstekend ondanks dat ik deze keer niet geinjecteerd hebt, mijn vrouw vind deze variant zelfs beter als de vorige.
Weer een succesvolle run gemaakt.

Dit spoelt men schoon en trimt men bij !

Daarna in de rub gezet, deze keer ervoor gekozen om NIET te injecteren.

In gepakt om 2 dagen te laten marineren.

Vandaag de smoker opgestookt en om kwart voor 9 begonnen met roken hout wat ik heb gebruikt is appelhout

langzaam laten garen en af en toe even bevochtigen.

Als ik op de 84 graden zit ziet de schouder er zo uit

En is het tijd voor de Glaze

Na 1 1/2 uur de schouder ingepakt

kerntemperatuur was op een gegeven moment 90 graden dus de schouder is klaar

opnieuw ingepakt en een uurtje laten rusten in de koelbox

Na dat uurtje de schouder uitgepakt en het feest kan beginnen.




Het huis ruikt heerlijk, de honden zijn niet bij me weg te rammen, mijn vrouw staat kwijlend achter mijn rug te kijken, en mijn zoon denkt erover om direkt ontslag te nemen om naar huis toe te racen.
Kortom smaakt weer uitstekend ondanks dat ik deze keer niet geinjecteerd hebt, mijn vrouw vind deze variant zelfs beter als de vorige.
Weer een succesvolle run gemaakt.