- Berichten
- 1.694
Ik start dit draadje om wat makkelijker oorzaak van vaster/drogere PP dan gewoonlijk te vinden.
Normaal heb ik zeer mooi losse en sappige PP. Valt dan bijna vanzelf uit elkaar. Nu was het echt lostrekken.
Ik bereid steeds volgens Noslos wedstrijd recept.
Bijna alle andere keren heb ik gewerkt met verse procureur van slager, Lidl, Hesehesp.
Nu had ik ook procureur van Lidl, dat heb in na aankoop direct ingevroren 2 stuks tegelijk.
Ik denk dat daar het probleem zit.
Bij het uit de vacuüm zak halen na ontdooien viel het me al op dat er redelijk wat vocht in de verpakking zat.
Misschien omdat een vriezer thuis te lang doet om 2 x 2.5 kg te bevriezen.
Vlees was 60 uur vooraf van vriezer naar koeling gegaan.
Dat had iets meer moeten zijn, was nog niet volledig ontdooid.
Heb 's avonds geïnjecteerd volgens Noskos recept. 's morgens 5 uur vlees uit koeling, opnieuw vrij veel vocht in de folie. Heb ik anders ook.
6u de kamado aangestoken met de inkbird controller erop. Die deed perfect zijn job, temperatuur steeds rond 120 met 2 uitschieters tot 125 als Q open geweest was.
Ik zet steeds de controller in pauze, koppel darm af en steek een kurken Wijnstop in aansluiting voor ik de Q open.
Na sluiten darm terug plaatsen nadat de temperatuur voeler terug de Q temperatuur heeft.
6u30 vlees erop.
Om 11u vlees met de glaze ingesmeerd, PP was toen 72 gr, iets te vroeg maar wilde nog naar de winkel.
Dan 13u ingepakt zonder toevoegingen.
Om 15 u was de temperatuur 92 en 96 grC, temperatuur sondes verwijderd om alufolie niet teveel te scheuren voor de priktest, dus grafiek stopt daar.
PP leek mij nog niet gaar.
15 minuten later nog niet.
30 minuten later nog niet zachter, en eraf gehaald, kwartier uit de folie laten afkoelen. Bij uitpakken gaf Thermapen toen temperatuur van 95 en 98. Dan terug ingepakt voor een uur en dan gepulled. Vocht in folie was minimaal, 120 ML van de 2 samen.
Zoals eerder geschreven was het vlees droger dan wat ik gewoon ben.
Na toevoegen van de saus werd het natuurlijk wel sappig.
Nog steeds lekker maar toch wat meer kauwen
Door het wat tegenvallend resultaat en hongerige gasten geen foto's van het resultaat. Gasten vonden het lekker.
Er bleef niet echt veel over
Nu nog wat foto's of niet gebeurd.
Normaal heb ik zeer mooi losse en sappige PP. Valt dan bijna vanzelf uit elkaar. Nu was het echt lostrekken.
Ik bereid steeds volgens Noslos wedstrijd recept.
Bijna alle andere keren heb ik gewerkt met verse procureur van slager, Lidl, Hesehesp.
Nu had ik ook procureur van Lidl, dat heb in na aankoop direct ingevroren 2 stuks tegelijk.
Ik denk dat daar het probleem zit.
Bij het uit de vacuüm zak halen na ontdooien viel het me al op dat er redelijk wat vocht in de verpakking zat.
Misschien omdat een vriezer thuis te lang doet om 2 x 2.5 kg te bevriezen.
Vlees was 60 uur vooraf van vriezer naar koeling gegaan.
Dat had iets meer moeten zijn, was nog niet volledig ontdooid.
Heb 's avonds geïnjecteerd volgens Noskos recept. 's morgens 5 uur vlees uit koeling, opnieuw vrij veel vocht in de folie. Heb ik anders ook.
6u de kamado aangestoken met de inkbird controller erop. Die deed perfect zijn job, temperatuur steeds rond 120 met 2 uitschieters tot 125 als Q open geweest was.
Ik zet steeds de controller in pauze, koppel darm af en steek een kurken Wijnstop in aansluiting voor ik de Q open.
Na sluiten darm terug plaatsen nadat de temperatuur voeler terug de Q temperatuur heeft.
6u30 vlees erop.
Om 11u vlees met de glaze ingesmeerd, PP was toen 72 gr, iets te vroeg maar wilde nog naar de winkel.
Dan 13u ingepakt zonder toevoegingen.
Om 15 u was de temperatuur 92 en 96 grC, temperatuur sondes verwijderd om alufolie niet teveel te scheuren voor de priktest, dus grafiek stopt daar.
PP leek mij nog niet gaar.
15 minuten later nog niet.
30 minuten later nog niet zachter, en eraf gehaald, kwartier uit de folie laten afkoelen. Bij uitpakken gaf Thermapen toen temperatuur van 95 en 98. Dan terug ingepakt voor een uur en dan gepulled. Vocht in folie was minimaal, 120 ML van de 2 samen.
Zoals eerder geschreven was het vlees droger dan wat ik gewoon ben.
Na toevoegen van de saus werd het natuurlijk wel sappig.
Nog steeds lekker maar toch wat meer kauwen

Door het wat tegenvallend resultaat en hongerige gasten geen foto's van het resultaat. Gasten vonden het lekker.
Er bleef niet echt veel over

Nu nog wat foto's of niet gebeurd.